Читај ми!

Преживела пандемију Шпанског грипа, светске ратове, а ковид-19 чак три пута!

Доктори и медицинско особље у Италији су запањени отпорношћу Марије Орсингер, 101-годишње баке која је преживела пандемију Шпанског грипа, Други светски рат и сада ковид-19 и то три пута.

Орсингерова је први пут била позитивна на ковид-19 још у фебруару.

„У фебруару ми је мајка хоспитализована у Сондалу, а докторка у болници нам је рекла да се никада није сусрела са неким тако старим да је на тај начин поднео коронавирус. Сама је дисала и није имала температуру“, каже њена ћерка Карла.

Нажалост, поново је хоспитализована у септембру и то са температуром, након чега је поново тестирана и била позитивна. Прошла је пун период лечења од 18 дана.

Медицинско особље је и тада било запањено отпорношћу старице и рекло да је њен боравак у болници највише из предострожности.

Међутим, њена борба са ковидом-19 није ту престала. Поново је била позитивна на вирус прошлог петка. Трећа срећа, како се шале. Марија Орсингер је упркос свему асимптоматски случај.

Ни пандемија Шпанског грипа јој није могла ништа

Упркос томе што је доста везана за кревет због својих година и тешко комуницира са своје три ћерке јер је скоро глува, њена породица жељно ишчекује њен долазак кући.

Рођена 21. јула 1919. године у малом месту Гађио, Марија Орсингер је преживела пандемију Шпанског грипа, венчала се током Другог светског рата, а сада је на добром путу да победи ковид-19 трећи пут.

„Доктори су потпуно запањени“, кажу њене ћерке, објашњавајући да је њихова мајка до сада на тестовима била три пута негативна и три пута позитивна.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво