Читај ми!

Познати јутјубери демонстрирали, а Фаучи коментарисао зашто је важно носити маске

Двојица аутора који стоје иза популарног канала на „Јутјубу“, "The Slo Mo Guys", позвали су водећег америчког епидемиолога, Ентонија Фаучија, да порокоментарише њихов последњи прилог, успорени снимак кијања, кашљања и бројања.

Гевин и Ден који имају канал на Јутјубу "The Slo Mo Guys", славу су стекли захваљујући успореним снимцима и данас имају скоро 14 милиона пратилаца.

У успореном снимку који су објавили пре неколико дана Гевин кија, броји и кашље. Кашљање и кијање изгледа као што би многи и претпоставили, али оно што је многе изненадило је количина честица која излази из његових уста док говори нормалним тоном.

Када је све то поновио с маском на лицу, једва да је изашла која честица.

„Мислим да је ово што сте управо показали врло верна демонстрација која наглашава зашто је ношење маски и покривање лица неопходно“, каже Фаучи коментаришући њихове снимке.

Како наглашава директор Националног института за алергије и заразне болести, сада се зна да око 40 до 45 одсто заражених нема симптоме, а имају вирус у назофаринксу. Такође, зна се и да највећи број инфекција преносе асимтоматски случајеви.

„Дакле, људи имају разумљиво, али потпуно погрешно тумачење да инфекцију преносиш само када кашљеш или кијаш по некоме. Оно чега нису свесни је да када говоримо, чак и ако не говоримо гласно, а ако певате, што је још горе, избацујете честице које остају у ваздуху неко време“, додаје Фаучи.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво