Јапанка по други пут оболела од коронавируса

Жена која ради као туристички водич у Осаки по други пут је оболела од Ковида-19. Други позитивни тест долази у тренутку када је број оболелих случајева у Јапану порастао на 186.

Званични Токио апелује да људи избегавају окупљања у већем броју, као и да се све масовне манифестације и спортски догађаји откажу или одложе барем две недеље да би се ширење вируса зауставило.

Истовремено, власти у Јапану се надају да ће Олимпијске игре у Токију бити одржане.

Иако је ово први случај поновног оболевања у Јапану, такви случајеви су већ забележени у Кини, одакле је почела епидемија крајем прошле године.

Четрдесетогодишња жена, која живи и ради у Осаки у западном Јапану, први пут је оболела од коронавируса крајем јануара, а из болнице је након опоравка изашла 1. фебруара.

Крајем фебруара, међутим, поново је задобила упалу грла и болове у грудима. Због тога је подвргнута анализама, које су показале да је позитивна на вирус 2019-nCoV.

Министар здравља Катсунобу Като рекао је у парламенту да надлежни морају да прате стање пацијената који су отпуштени после опоравка од иницијалне заразе.

„Када се заразите, инфекција може да остане у стању мировања и минималним симптомима, а након тога да дође до наглог погоршања уколико вирус  стигне до плућа“, каже Филип Тиерно, професор са катедре за микробиологију и патологију на Школи медицине њујоршког универзитета.

Евиденција јапанског министарства здравља међу 186 оболелих не убраја и оне са крузера „Дајмонд принсес“, који је стављен под карантин почетком месеца у Токију.

Вирус је до сада заразио више од 80.000 људи широм света и однео више од 2.800 живота.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво