Читај ми!

Крема која лечи рак коже?

Карцином коже би ускоро могао да се лечи без операције. Британски научници су направили крему која се у досадашњим испитивањима показала ефикасном у сузбијању ове опаке болести. Препарат који би могао да спасе и до два милиона људи годишње, ускоро ће се наћи у продаји.

Крема за коју се претпоставља да може да излечи карцином коже без операције успешно је прошла бројна тестирања и, према оцени стручњака, могла би да спасе два милиона живота годишње.

Треба је нанети на канцерозно ткиво, оставити да делује два сата и пацијент је излечен - то је идеја какву научници имају већ годинама. Сада са поносом најављују да ће се ускоро таква крема појавити у продаји.

Научници тврде да постоје минимални ризици контраиндикација, а третман не оставља никакве ожиљке. До сада се 700 пацијената подвргло пробном тестирању, а успех је забележен у чак 95 одсто случајева.

„Неки пацијенти морају да прођу кроз ужасне хируршке интервенције у којима им одстрањују делове ткива и коже и остављају им трајне ожиљке. Надамо се да ће крема помоћи свим људима који имају рак", рекао је Оливер Бак, шеф тима научника који су креирали крему.

Овај третман није успешан само код малигног меланома, најсмртоноснијег облика карцинома коже, али научници су оптимистични да ће и за ту врсту карцинома бити пронађен лек.

Највећи број кожних карцинома код пацијената мора се одстранити хируршким путем, међутим, у неким случајевима тумор је дубоко усађен у пределу носа, очију или ушију и не може се одстрањивати, него се пацијенти подвргну хемотерапији која носи низ других компликација.

Осим тога што је третман кремом безболан, њени сатојци нису скупи, па се тако верује да ће бити доступна свим пацијентима.

Укупно 85 одсто пацијената је излечено након једног, а 95 одсто њих након три третмана.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи