Читај ми!

Напокон, Трг Милана Младеновића

Име фронтмена групе „Екатарина Велика“ Милана Младеновића од данас је и формално постало део историје Београда. На платоу испред Дома омладине у центру престонице, који носи име славног музичара, свечано је откривена плоча са новим називом.

Плато испред Дома омладине у Београду од данас носи име познатог музичара и фронтмена групе „Екатарина Велика" Милана Младеновића, а плочу са његовим именом открио је последњи менаџер састава Душан Ерцеговац.

Званично отварање платоа финализација је иницијативе коју је покренула Либерално-демократска партија и коју је, путем разних социјалних мрежа, подржало око 20.000 људи, рекао је по отварању шеф одборничке групе ЛДП-а у Скупштини града Дејан Ранђић.

„Захваљујем свим грађанима који су подржали нашу идеју, јер смо заједно успели да направимо нешто што ће обележавати наредни период и, надам се, утицати на будуће генерације", рекао је Ранђић, додајући да очекује да плато испред Дома омладине осим новог имена добије и нови изглед.

Либерално-демократска партија покренула је у марту иницијативу да се простор испред Дома омладине назове по Милану Младеновићу, а Скупштина Београда је у јуну прихватила ту иницијативу, подржану са 10.000 потписа грађана.

Милан Младеновић рођен је 21. септембра 1958. године у Загребу. Будући да му је отац био војно лице, породица је често мењала пребивалиште и шест година по његовом рођењу преселила се у Сарајево, а 1970. године у Београд.

У фебруару 1982. године, Милан формира групу „Катарина II", која је у току свог постојања издала девет албума, са песмама које су обележиле то време - Пар година за нас, Очи боје меда, Љубав, Круг, Дум-дум, Неко нас посматра.

Милан Младеновић је умро 5. новембра 1994. године у Београду, а његовом смрћу престала је да постоји група „Екатарина Велика".

Број коментара 18

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво