Роману не ваља ни најскупља јахта

Роман Абрамович има бројне замерке на највећу јахту на свету, „Еклипс", плаћену 400 милиона евра, а главни проблем су вибрације које прави мотор. За исправљање недостатака неопходне поправке, које ће коштати десетине милиона евра.

Када је руски милијардер Роман Абрамович платио скоро 400 милиона евра за највећу (и најскупљу) приватну јахту на свету, очекивао је да ће луксузно пловило бити савршено.

Ипак, произвођачи јахте нису успели да испуне све Абрамовичеве захтеве, тако да „Еклипс" (Помрачење) још увек чами на немачком бродоградилишту, иако је прошло шест месеци од када је било предвиђено да је власник фудбалског клуба Челзи преузме.

Немачка компанија „Блом и Вос" из Хамбурга саградила је брод дугачак 170 метара и тежак 13.000 тона, који је требало да буде испоручен још крајем прошле године.

Ипак, листа зaмерки је довела до спора између Абрамовича и немачког произвођача бродова, који сада треба да плати вишемилионске поправке.

Током пробне пловиде Северним морем, наводно се разбило огромно огледало на једној од 11 палуба.

Још један од проблема настаје када се упали мотор, јер тада аустријске кристалне чаше које су купљене за Абрамовичеве госте „звецкају", а вибрације се такође преносе и до његове личне палубе.

Такође, руски милијардер жели да крзно леопарда и коже рептила којима је обложен намештај буду „етички прибављене", а постоји и спор око тога ко треба да плати премештање хелиодрома.

И представник за штампу Романа Абрамовича и немачке компаније одбили су да коментаришу спор.

Број коментара 18

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво