Читај ми!

Алек Болдвин је званично оптужен за убиство из нехата

Познати холивудски глумац Алек Болдвин је у октобру 2021. године на снимању филма „Рђа“ случајно убио своју колегиницу и сниматељку Халину Хачинс, на сету филма у Новом Мексику.

Сниматељка Халина Хачинс умрла је убрзо након што је рањена на ранчу на периферији Санта Феа у Новом Мексику. Према сценарију, Болдвин је уперио пиштољ у Хачинсову, а пиштољ је опалио метак који је био смртонпосан за Халину.

Пре пар дана се наслућивало да ће тужилац да оптужи Алека Болдвина за убиство из нехата  због фаталног инцидента на снимању филма у Њу Мексику. 

Како пишу страни медији, против глумца је подигнута оптужница за убиство из нехата. Оптужница ће бити подигнута и против супетвизорке филма Хане Гутјерез Рид.

Хана је била задужена за реквизите на снимању, а сведоци су навели како је на проби сцене речено да је у питању „хладан пиштољ", што је израз који се на снимању филмова користи за безбедно оружје, односно оно које није смртоносно.

Убиство из нехата може укључивати убиство које се догоди док оптужени ради нешто законито, али опасно и поступа немарно или неопрезно. 

Тужиоци су такође рекли да ће објавити услове потписаног споразума о признању кривице са помоћником режисера Дејвидом Холсом, који је надгледао безбедност на сету. Учесници на сету дали су опречне приче о томе ко је дао пиштољ Болдвину.

Хедер Бруер, портпарол канцеларије окружног тужиоца, рекла је у саопштењу у понедељак да су тужиоци „потпуно фокусирани на обезбеђивање правде за Халину Хачинс" и да „докази и чињенице говоре саме за себе".

Болдвин, који је и копродуцент филма Рђа, описао је убиство као трагичну несрећу. Шездесетчетворогодишњи глумац рекао је да му је речено да је пиштољ безбедан и да је покушао да скине љагу са свог имена тужећи људе који су били укључени у руковање и снабдевање напуњеним револвером калибра 45.

среда, 08. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара