Читај ми!

Форбс: Илон Маск више није најбогатији човек на свету

Власник „Твитера“ и извршни директор компаније „Тесла“, Илон Маск, према извештају Форбса, остао је без титуле најбогатије особе на свету и то зато што је продао акције компаније за производњу електричних аутомобила како би финансирао куповину друштвене мреже за 44 милијарде долара.

Како наводи Форбс, извршни директор LVMH, матичне компаније луксузног бренда „Луј Витон“, Бернар Арно и његова породица, преузели су титулу захваљујући личном богатству од 185,4 милијарде долара.

Маск, који је био на првом месту на Форбсовој листи најбогатијих на свету од септембра 2021. године, има нето вредност од 185,3 милијарде долара.

Акције компаније „Тесла“ пале су за око четири одсто.

Богатство Маска и Арноа је скоро исто – дели их само 200 милиона долара. Арно је у среду ујутру додао неколико стотина милиона долара свом богатству, док су акције његовог луксузног конгломерата расле. Али с обзиром на то да су акције LVMH-а ове године нестале, Арно дугује титулу најбогатије особе на свету углавном због драматичног колапса „Теслиних“ акција.

То је смањило нето вредност директора „Тесле“, која је достигла врхунац од 320 милијарди долара у новембру 2021, након што је гигант за изнајмљивање аутомобила „Херц“ објавио велику поруџбину од произвођача електричних возила.

Била је то година мешовитих резултата за компанију којој Маск дугује већину свог богатства. Али акције су пале за скоро 50 одсто за годину дана. Масково богатство, који поседује скоро 25 одсто акција, тако је од новембра 2021. опало за 43 процента.

Форбс ажурира листу на дневном нивоу

Форбсова листа милијардера се ажурира на дневном нивоу. У реалном времену се прате дневни скокови и падови имовине најбогатијих људи на свету.

Платформа за праћење богатства пружа стална ажурирања о нето вредности и рангирању сваког појединца за кога је Форбс потврдио да је милијардер. Вредност јавних удела појединаца се ажурира сваких пет минута када су одговарајуће берзе отворене (мада постоји 15-минутно кашњење за цене акција).

Појединци чије је богатство у значајној мери везано за приватне компаније ажурира се једном дневно. У случајевима када појединац поседује удео у приватној компанији који чини 20 одсто или више његове или њене нето вредности, вредност компаније се прилагођава у складу са тржишним индексом специфичним за индустрију или регион.

Осим рокаде на врху, на Форбсовој листи милијардера треће место тренутно заузима индијски бизнисмен, Гаутам Адани са 134,8 милијарди. Следи га Џеф Безос са 111,2, Ворен Бафет са 106,1, а Бил Гејтс заузима шесто место са нето богатством од 105,3 милијарде долара 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 19. март 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво