Читај ми!

Кање Вест хвалио Хитлера у подкасту, због свастике суспендован са Твитерa

Репер Кање Вест, са којим су компаније попут „Адидаса“, „Гепа“ и „Баленсијаге“ прекинуле сарадњу након низа антисемитских коментара, током гостовања у једном подкасту више пута је хвалио нацистичког вођу Адолфа Хитлера. После гостовања објавио је на Твитеру комбинацију свастике и Давидове звезде због чега му је суспендован налог.

Упркос напорима домаћина подкаста Алекса Џонса да каже да не верује да је Кање Вест нациста, репер је инсистирао на томе да објасни зашто му се допада Хитлер.

„Ти ниси Хитлер, ниси нациста, тако да не заслужујеш да будеш демонизован“, рекао је Џонс Весту.

Амерички кантаутор, који је носио црну капу која му је прекривала и лице, није био спреман да прихвати покушај Џонса да осуди нацизам.

„Видим и добре ствари у вези са Хитлером“, узвратио је Вест, „Ја волим све, а јеврејски народ ми неће рећи 'Можете да нас волите и можете да волите оно што вам радимо са уговорима, и можете волети оно што ми гурамо са порнографијом', али овај тип који је измислио ауто-путеве, измислио је и микрофон који користим као музичар, не можете рећи да та особа никада није урадила нешто добро“.

Вишеструко награђивани музичар истакао је да му је доста класификација: „Свако људско биће има нешто вредно што је донело на сто, посебно Хитлер“.

Џонс је потом рекао реперу да има „Хитлеров фетиш“, а током паузе за рекламе Вест је изговорио: „Свиђа ми се Хитлер“.

Вест, који планира да се кандидује за председника САД 2024. године, касније је додао да су и нацисти урадили неке добре ствари и да због тога „морамо да престанемо да их омаловажавамо“ све време.

„Јеврејски медији су учинили да се осећамо као да нацисти и Хитлер никада нису понудили ништа вредно свету“, поручио је Кање.

Убрзо након емитовања подкаста бројне јавне личности, удружења Јевреја, организације за људска права осудили су ставове познатог хип-хопера. Након шокантног интервјуа и хиљаде корисника друштвених мрежа негодују због Вестових изјава. 

Неколико сати након гостовања Вест је на Твитеру објавио слику са комбинацијом свастике и Давидове звезде због чега му је суспендован налог.

Кање се на платформу вратио 21. новембра након претходне суспензије због антисемитске објаве.

Илон Маск је написао у твиту: „Дао сам све од себе. Упркос томе, поново је прекршио наше правило против подстицања на насиље. Налог ће бити суспендован.“

Маск није прецизирао да ли ће суспензија бити трајна.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво