Читај ми!

Преминула оскаровка Ајрин Кара, позната по хитовима из „Флешденса"

Ајрин Кара, Оскаром награђена певачица насловних песама филма „Флешденс“, умрла је у 64. години.

Ајрин је отпевала нумере Фејм и Флешденс, а преминула је, како је саопшио њена публицисткиња, у петак, 25. новембра. Наведено је да је Кара умрла у свом дому на Флориди, а узрок смрти још није објављен.

„Са дубоком тугом у име њене породице објављујем смрт Ајрин Каре", написала је публицисткиња Џудит А. Мус.

Кара је била професионалац у музичком свету, плесу и глуми, и још се као дете појављивала на различитим сценама и телевизији, укључујући наступе на Пи-Би-Ес-у и у емисији Џонија Карсона седамдесетих година прошлог века.

Ипак, праву славу је стекла када је 1980. добила улогу у мјузиклу Фејм. Првобитно је добила улогу плесачице, али је потом за њу написана и улога Коко Ернандез. Наравно - отпевала је насловну нумеру.

Била је номинована за два Гремија након тог мјузикла, за најбољег новог извођача и најбољег женског поп вокалног извођача.

Затим је освојила Греми и Оскара 1984. са насловном нумером за Флешденс - филм у којем је Џенифер Билс глумила амбициозну плесачицу.

Наставила је са својом каријером у глуми и музици, појављујући се у филмовима као што су DC Cab и City Heat и разним телевизијским емисијама. Такође је наступала у живом позоришту и мјузиклима.

„Ајринина породица је затражила приватност док тугује због губитка. Била је прелепа и надарена душа чије ће наслеђе заувек живети кроз њену музику и филмове", објавила је Мусова.