Читај ми!

Зашто је Том Хенкс обожаваоце убацио у „велики ребус"

Том Хенкс, који је играо у 52 филма, каже да је ипак снимио само „четири која су баш добра“. Обожаваоци славног глумца сада покушавају да погоде на које филмове Хенкс мисли.

Глумац је постао популаран осамдесетих, када је глумио у филмовима укључујући Splash! (Сирена) Big (Велики) и The Burbs (Комшије уз пакла). 

Мало касније, деведесетих, почео је да броји признања, освајајући Оскара за најбољег глумца две године заредом за филмове Forrest Gump (Форест Гамп) и Philadelphia (Филаделфија). 

У том периоду снима и два дела филма Toy Story (Прича о играчкама), You've Got Mail (Стигла вам је пошта) и The Green Mile (Зелена миља). 

Хенкс је такође редовно сарађивао са редитељем Стивеном Спилбергом, појављујући се у филмовима Saving Private Ryan (Спасавање редова Рајана), Catch Me If You Can (Ухвати ме ако можеш), The Terminal (Терминал), Bridge of Spies (Мост шпијуна). 

Хенкс је такође и писац, па је тако аутор романа у најави под називом Стварање још једног великог ремек дела - филма. У вези са тим је поручио: „Нико не зна како се прави филм - иако сви мисле да знају".

Глумац и продуцент је додао: „Направио сам гомилу филмова (а четири од њих су прилично добра, мислим) и још увек сам задивљен како настају - од јављања идеје до слике на екрану, цео процес је чудо".

Глумачка звезда је недавно креирао и игрицу под називом "Hanx 101 Trivia", која ће бити искључиво доступна на Apple Arcade.  

Хенксов коментар о „тек четири добра филма" оставио је његову публику у размишљању о томе на које заправо мисли.

Његово признање наговештава да је свестан да су многи његови филмови били лоши, а то, како преноси Индепендент, укључује The Bonfire of the Vanities (Ломача таштине), The Ladykillers (Гангстерска петорка), филм Рона Хауарда The Da Vinci Code (Да Винчијев код) и недавни филм Pinocchio (Пинокио).

Његову улогу у остварењу Elvis (Елвис) База Лурмана критичари су такође углавном лоше оценили.

Нови глумчев роман, како је најављено - треба да буде издат у мају 2023. године.