Читај ми!

Војводи одузели дозволу због црвеног светла, „вади“ се да треба да планира Чарлсово крунисање

Војвода од Норфолка Едвард Фицалан Хауард остао је без возачке дозволе након проласка кроз црвено светло, а војвода има занимљив адут који покушава да искористи да добије дозволу назад.

Осамнаести војвода од Норфолка покушава да искористи своје планерске таленте да поврати возачку дозволу. Наиме, он је човек одговоран за планирање сахране краљице Елизабете Друге, а имаће и главну улогу у осмишљавању свечаности крунисања краља Чарлса.

Војвода је полицији признао да је прошао кроз црвено светло у Лондону 7. априла. Првобитно је одбијао оптужбе, али је пред судом признао да није пазио на пут, већ причао телефоном са супругом.

Тужилац је рекао суду да је најпрестижнији војвода у Енглеској већ прикупио девет казнених поена и да ће му због шест нових поена због проласка кроз црвено бити одузета возачка дозвола.

Међутим, војвода од Норфолка има кеца у рукаву, пошто се нада да ће му његове планерске способности помоћи да избегне одузимање дозволе.

„Ово је изузетно чудна ситуација, у којој војвода од Норфолка је био одговоран за организацију Њеног величанства краљице Елизабете Друге, а сада је одговоран за планирање церемоније крунисања Његовог величанства краља Чарлса Трећег“, рекла је његова адвокатица Наташа Дардашти.

Како би могао да на најбољи начин обави своја задужења, одбрана ће тражити да суд направи изузетак и војводи прогледа кроз прсте.

број коментара 0 Пошаљи коментар