Читај ми!

Објављена фотографија гробнице краљице Елизабете Друге

Бакингемска палата објавила је фотографију последњег почивалишта краљице Елизабете Друге у капели Светог Ђорђа у Виндзору.

Угравиранa камена плоча са именом покојне краљице постављена је у Меморијалну капелу краља Џорџа Шестог, после приватне службе којој је присуствовала краљевска породица.

Плоча је ручно исклесана од белгијског црног мермера и садржи уметке од месинганих слова на којима се могу прочитатаи имена њених родитеља, краља Џорџа Шестог и краљице Елизабете.

Следећа написана имена су име покојне краљице Елизабете Друге и име њеног супруга, принца Филипа који је сахрањен 17. априла 2021. године. Имена два краљевска пара раздваја звезда, а поред сваког имена исписане су године рођења и смрти.

Четири члана краљевске породице били су чланови Реда подвезице, највишег витешког реда у земљи који датира из средњег века и владавине краља Едварда Трећег.

Чланове групе лично бира суверен као признање за служење појединца нацији и укључује неколико чланова краљевске породице, бивших премијера и других високих личности. Духовни дом реда је капела Светог Ђорђа.

Краљица је сахрањена након детаљне државне сахране у лондонској Вестминстерској опатији којој су присуствовали лидери из целог света. Више од 26 милиона људи у Уједињеном Краљевству пратило је у понедељак сахрану, прву која је била емитована на телевизији за једног британског монарха.

Поред гроба је и венац који су виделе милијарде људи широм света током историјске сахране, 19. септембра 2022. године. Венац је лично изабрао принц Чарлс.

Цвеће у венцу је у нијансама ружичасте, тамно бордо, беле и златне, уз геранијуме, руже, јесење хортензије, седуме, далије.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво