Читај ми!

Које крунисане главе присуствују сахрани краљице Елизабете

Осим шефова држава или влада са свих континената, сахрани краљице Елизабете Друге присуствују и многобројни припадници краљевских породица из целог света. Пребројали смо осамнаест владајућих суверена.

Најбројнија краљевска делегација долази из Шпаније. Осим краља Фелипеа и његове супруге Летисије, у Лондону су и бивши краљ Хуан Карлос и краљица Софија.

Белгијску краљевску породицу представљају краљ Филип, краљица Матилда и бивша краљица Беатрикс.

Данска краљица Маргарете је у Вестминстеру са сином, престолонаследником Фредериком.

Бројне крунисане главе присуствују сахрани са својим супругама. Јапански цар Нарухито и царица Масако, норвешки краљ Харалд и краљица Соња, шведски краљ Карл XVI Густав и краљица Силвија, краљ Бутана Џигме Кесар, јордански краљ Абдулах Други и краљица Ранија, принц Алберт од Монака и принцеза Шарлен, велики војвода Анри од Луксембурга и његова супруга Марија Тереза, као и малезијски султан Абдулах од Паханга и краљица Раџа.

Од владајућих суверена, у Лондону су и султан Хасанал од Брунеја, катарски емир Тамим бин Хамад ел Тани и краљ Тупу са Тонге.

Лихтенштајн представља престолонаследник Алојз са супругом Софијом.

Из краљевских породица држава које више нису монархије, сахрани присуствује и престолонаследник Александар од Југославије, чија је кума краљица Елизабета, а у Лондону су и бивши бугарски цар Симеон Други, грчки престолонаследник принц Павлос и наследница румунске круне принцеза Маргарета.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво