Читај ми!

Ештон Кучер болује од ретког и опасног облика васкулитиса: Имам среће што сам жив

Глумац Ештон Кучер открио је да болује од озбиљне аутоимуне болести која утиче на његов слух, вид и способност ходања.

„Пре две године сам открио да имам тај ретки облик васкулитиса. Потпуно ми је пореметио вид и слух и избацио ми тело из равнотеже. Требало ми је годину дана да се повратим“, испричао је Кучер Беру Грилсу у специјалу Националне географије – Running Wild with Bear Grylls: The Challenge.

Глумац је признао и да је здравље схватао здраво за готово.

„Не приметите колико је вредно док не нестане. Док не помислите: не знам да ли ћу икада више видети. Не знам да ли ћу икада више моћи да чујем. Да ли ћу моћи да ходам. Имам среће што сам жив“, истакао је Кучер.

Васкулитис обухвата групу поремећаја који упалним процесима уништавају крвне судове, а погађа и артерије и вене. Може довести до анеуризми, стеноза, затварања и пуцања крвних судова.

Од компликација изазваних васкулитисом 2014. године преминуо је Харолд Рамис, познат, између осталог, као редитељ филма Дан мрмота, а као глумац се појавио у Истеривачима духова.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво