Читај ми!

Оливија Њутон Џон преминула у 74. години

Певачица и глумица Оливија Њутон Џон, која је стекла међународну славу бројним поп хитовима и улогом у филму „Бриљантин“, преминула је у 74. години.

Њен муж Џон Истерлинг рекао је да је преминула на ранчу у јужној Калифорнији, окружена породицом и пријатељима.

Тачан узрок смрти није саопштен, али се уметница борила са раком дојке пуних 30 година, који јој је први пут дијагностикован 1992. Болест се вратила 2013. године, а 2017. је откривено да је карцином метастазирао на кости.

Поводом њене смрти огласио се и Џон Траволта.

„Моја најдража, Оливија. Учинила си животе свих нас бољим. Видећемо се низ пут и сви ћемо бити поново заједно. Твој од тренутка кад сам те угледао и заувек. Твој Дени, твој Џон“, написао је глумац. 

Оливија је популарност стекла 70-година хитовима If Not for You, Let me Be There и Have You Never Been Mellow.

На „Песми Евровизије“ 1974. године представљала је Уједињено Краљевство и пласирала се на четврто место песмом Long Live Love.

Међународну славу стекла је 1978. године улогом Сенди у Бриљантину заједно са Џоном Траволтом.

Филм је стекао култни статус и често се спомиње као један од најбољих мјузикала, највише захваљујући хемији између Оливије и Траволте и песмама You're the One that I Want, Summer Nights и Hopelessly Devoted to You.

Највећи музички хит уследио је 1981. године – Physical, који је пуних 10 недеља владао топ-листама и у тренутку објављивања оборио све рекорде.

Током снимања филма Ксанаду упознала је Мета Латанција, за ког се удала 1984. године, а две године касније родила је ћерку Кло Роуз. Развели су се 1995. године. За Џона Истерлинга, оснивача компаније „Амазон херб“, удала се 2008. године.

Добитница је четири Гремија, током каријере је објавила 28 студијских албума и продала више од 100 милиона носача звука. 

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 09. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара