Читај ми!

Софија руши стандарде лепоте - упознајте манекенку са једном обрвом

Софија Хаџипантели је америчка манекенка грчко-кипарског порекла, савршено извајаног тела и прелепих зелених очију, али потпуно другачија од осталих. Њене густе црне обрве, спојене на средини тако да чине једну целину, потпуно одударају од савремено прихваћених стереотипа конвенционалне лепоте, а ова млада жена их намерно истиче и на њих је посебно поносна.

Софија има 25 година и већ је етаблирано име у свету моделинга. Њен портфолио укључује сарадњу са реномираним часописима попут Воуга, Ел, Харперс базара, а наступала је и на ревијама многих познатих модних брендова.

Оно што Софију издваја од других су њене упадљиве спојене обрве, које је врло лако могла, попут милиона других жена, да очупа, депилира, тетовира, или шта већ не, и уклопи се у општеприхваћене естетске стандарде. Али, није хтела.

Поносна на своје корене и своје порекло, одлучила је да однегује и истакне ову генетску карактеристику својих предака и покуша да уђе у свет моде таква "несавршена", каква јесте - са једном обрвом, пегама на лицу и "скромном" висином од 168 цм.

И успела је. Оно што би до пре десетак година било незамисливо, сада је, у ери позитивизма и прихватања сопственог тела и различитости, постало оствариво.
Софија је чак постала активисткиња за право на различитост, основала је и покрет "једне обрве" - #unibrowmovement, а на друштвеним мрежама има стотине хиљада пратилаца.

Њена борба против предрасуда има и своју мрачну страну, јер је често на мети критика оних којима се њен изглед не допада, да је чак добијала и претње смрћу.
На негативне коментаре ова девојка се не обазире и поручује: "Мењајте свет, не мењајући себе!"