Читај ми!

Уметнице могу бити две – Констракта има двојницу у Словенији

Многи никад не сретну особе које су доста сличне њима. Чини се да овогодишња представница Србије Ана Ђурић Констракта не мора да иде далеко како би се срела са својом двојницом, пошто научница из Словеније готово у потпуности личи на Констракту.

Према појединим теоријама, свака особа на планети може наћи свог двојника, човека који је готово идентичног изгледа, као да су близанци. Чини се да Констракта, овогодишња представница Србије на „Песми Евровизије“, има своју двојницу и то не много далеко од Србије – у Словенији.

Реч је о Јерци Леган Цвикл, свестраној јавној личности у Словенији, која се, осим што је доктор наука, бави и новинарством и публицистиком.

Како преносе Словенске новице, Јерца Леган Цвикл недавно је објавила монографију „Црна уметност“, о историји словеначког штампарства, али и тренутно ради на четири књиге.

Деведесетих се бавила новинарством, а 2009. докторирала је на Факултету за хуманистичке науке у Копру. Бави се и глумом.

Удата је за политичара и економисту Милана Цвикла са којим има двоје деце, а њена мајка Драгица Марта Стернад је 2012. проглашена за научницу године у Словенији.

Сличност са Констрактом приметила је и Јерца Леган Цвикл која је у једној објави на Инстаграму написала: „Констракта, можда смо у неком сродству.“

Занимљиво је и да се специфични младеж на лицу обема налази на готово истом месту. 

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво