Читај ми!

Ирфан Менсур: Жене управљају нашим животима, само неки мушкарци ће то признати

У позоришној представи „Ноћ у кући господина Колака“, у копродукцији Културног центра Инђија, Центра за културу Стара Пазова и продукцијске куће Југоарт из Београда, улоге тумаче Владимир Керкез, Бода Нинковић и Ирфан Менсур, који је и редитељ комада.

Ноћ у кући господина Колака рађена је према тексту Владимира Ђорђевића, а комад је прича о три антихероја после којег мушкарцима није удобно, а женама је – све јасно. Тако је то и сам Ђорђевић образложио.

Менсур додаје да су мушкарци, када је питању жена обично – лузери.

„Ми јесмо лузери у овој представи, зато што се све ради око једне жене, све се чини због једне жене, то је моја ћерка која се не појављује на сцени. Она је врло популарна поп-певачица, и имала је мужа који је од ње био старији 30 година, да извинете, то је Бода Нинковић, и има тренутно једног човека с којим живи и којег је исто шутнула јер јој не треба… Схватила је да није њен ниво, то је Владимир Керкез, и остаје отац. Ја сам тај Колак, којег је такође шутнула", испричао је Ирфан Менсур у Београдској хроници.

Глумац и редитељ је рекао и да мисли да су жене те које „бирају наше животе, и које управљају нашим животима".

„Ово ја не говорим да бих се сад удварао женама које ово слушају, или да би ме мрзели сви мушкарци који слушају – неки ће признати да је тако", каже Менсур и наглашава да представу треба да виде људи који су жељни правог позоришта у коме глумци са уживањем играју за публику.

Следеће извођење Ноћи у кући господина Колака је 11. маја у Свилајнцу, потом, 12. маја у Аранђеловцу и Сремској Митровици. У Београду, у Академији 28, представа је на програму 15. маја.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво