Читај ми!

Корона хара европским дворовима

Последњих дана вирус се увукао међу припаднике европских краљевских породица. У Великој Британији влада забринутост за здравље краљице Елизабете, пошто је била у непосредном контакту са члановима своје породице који су, како се после испоставило, позитивни на корону.

Престолонаследник принц Чарлс има корону, и то већ други пут, а неколико дана после њега на тесту је била позитивна и његова супруга Камила, војвоткиња од Корнвола. Обоје су у изолацији и отказали су све краљевске дужности.

И краљичина ћерка принцеза Ана била је пред Божић у изолацији јер је њен супруг имао вирус.

Осим британске, вирус се тренутно увукао и у шпанску, данску и луксембуршку краљевску породицу.

Иако га је у последње две године готово немогуће видети без маске на лицу, шпански краљ Фелипе однедавно је позитиван на вирус, иако има благе симптоме. Краљицу Летисију вирус је заобишао.

Сличног здравственог стања је и 81-годишња данска краљица Маргрете, која такође има корону. Данска краљевска кућа известила је да се краљица већ опоравила и изашла из изолације. Краљичина снаха, принцеза Мери, имала је вирус средином децембра.

Корона није заобишла ни Луксембург, јер је објављено да је ковид позитиван и 40-годишњи престолонаследник, велики војвода Гијом. 

Тренутно је најгоре прошла јапанска принцеза Јоко, 38-годишња ћерка покојног принца Томохита. Она је неколико дана после позитивног теста примљена у болницу са лакшом упалом плућа, али се успешно опоравља.

Пре месец дана у болници је због ковида био и бивши грчки краљ Константин II.

недеља, 16. јун 2024.
27° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије