Читај ми!

Преминула глумица Весна Малохоџић

У Београду је после дуге и тешке болести преминула Весна Малохоџић, глумица која је одиграла више од педесет филмских и телевизијских улога, објавило је Удружење драмских уметника Србије.

Име Весне Малохоџић се везује за „златно доба" телевизије, када су у успону били серијски и филмски програм. Глумила је у Београдском драмском, Позоришту на Теразијама и на другим сценама.

Дипломирала је на Позоршној академији у Београду, у класи Огњенке Милићевић.

Током дуге и богате каријере остварила је бројне и запажене улоге у филмовима Једанаеста заповест, Права љубав, Живот је масовна појава, Сутјеска, Трен, Није него, Ноћ пуног месеца.

Гледаоци је памте по телевизијским серијама Куда иду дивље свиње, Врућ ветар, Изданци из опаљеног грма, Димитрије Туцовић, Више од игре, И то се зове срећа, Седам секретара СКОЈ-а, Приче преко пуне линије, Слом, Југовићи, Вук Караџић.

За улогу кнегиње у серији Вук Караџић освојила је „Гран-при Европе“ за најбоље глумачко остварење 1988. године, а добитница је и главне награде за женску улогу у ТВ филму Роман о контрабасу на фестивалу у Монтреу. Последњу улогу одиграла је у ТВ драми Сеоба Срба, 1994. године.

Време и место сахране Весне Малохоџић биће накнадно саопштени.  

 

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво