Читај ми!

Преминуо Мит Лоуф, творац култне рок трилогије "Bat out of Hell"

Певач и глумац Мит Лоуф, најпознатији по својој награђиваној рок трилогији "Bat out of Hell", преминуо је у 75. години.

Рођен као Мајкл Ли Адеј, познатији по свом сценском имену Мит Лоуф, преминуо је код куће окружен супругом Дебором, ћеркама Перл и Амандом и блиским пријатељима.

„Знамо колико је значио свима вама и дубоко смо захвални на љубави и подршци у овом периоду туговања и губитка инспиришућег уметника и дивног човека“, навела је његова породица у саопштењу.

Познат по свом изузетном гласу и театралним наступима у којима је на бини глумио колико је и певао, Лоуф је у рок круговима стекао статус легенде.

Албум-трилогија Bat out of Hell, Bat out of Hell II: Back into Hell и Bat out of Hell III: The Monster is Loose, лансирала је Мит Лоуфа у рок стратосферу са процењеним тиражом од 65 милиона примерака.

Само први албум из трилогије, за коју је речи написао и заједно са Лоуфом продуцирао Џим Стајнман, продат је у 14 милиона примерака у САД и око 30 милиона широм света. Сваке године се и даље прода око 200.000 нових копија.

Сингл I'd Do Anything for Love стекао је култни статус међу рок заједницом, понајвише због Лоуфовог гласа и извођења, за шта је награђен Гремијем.

Лоуф је био један од најуспешнијих уметника у музичкој индустрији са више од 80 милиона продатих носача звука.

Осим музичке каријере, Лоуф је гајио велику љубав према седмој уметности, а глумио је у више од 50 филмова и серија, укључујући Едија у The Rocky Horror Picture Show и Боба Полсона у Борилачком клубу.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво