Читај ми!

Илон Маск новог генералног директора Твитера упоредио са Стаљином

Извршни директор „Тесле“ Илон Маск исмевао је одлазак Џека Дорсија са места генералног директора Твитера фотографијом која алудира на чистке Јосифа Висерионовича Стљина – упоредивши новог директора Парага Агривала са совјетским лидером, а Дорсија са једном од његових жртава.

Џек Дорси је у понедељак најавио да ће се повући са функције генералног директора „Твитера“, коју је обављао од 2015. године. Директор технолошког сектора компаније, Параг Агравал је именован као Дорсијева замена и он се захвалио свом претходнику у објави са заједничком фотографијом.

Иако се чинило да између Дорсија и Агравала није било зле крви, оснивач „Тесле“ и „Спејс Екса“, Илон Маск, их је исмејао фотографијом на којој је Агравалово лице залепљено на Стаљиново тело а Дорсијево на Стаљиновог шефа Министарства унутрашњих послова (НКВД), Николаја Јежова.

Неки су мислили да Маск алудира на Стаљинов захтев да се Јежов уклони са фотографија пошто је пао у немилост и погубљен у чисткама.

Само неколико дана по ступању на нову дужност, Агравал је забранио дељење слика или видео-снимака приватних особа без њиховог пристанка, што су критичари оценили као укидање независног новинарства на платформи.

Агравал се такође љутио и због ранијих објава на Твитеру о верској и расној припадности.

Остаје нејасно да ли је Маск хтео да поручи како је Агравал насилно избацио Дорсија са места директора, мада је у претходној објави Маск похвалио Агравалову промоцију, тврдњом да „Сједињене Дршаве имају велику корист од индијских талената“.

Иако је Дорси тврдио у својој оставци да је у питању његова лична одлука и да је Агравал био његов избор, неки извори су тврдили да је Дорси смењен – указујући на извјештаје из 2020. године у којима се тврдило да милијардер и члан одбора „Твитера“, Пол Сингер, покушава на све начине да га се отараси.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво