Читај ми!

Породица Гучи оштро критикује Ридлија Скота: Увредљив и неистинит филм

Потомци Алда Гучија увређени су филмом Ридлија Скота „Кућа Гучијевих“, због начина на који су представљени у остварењу.

У саопштењу наследници Алда Гучија, који је водио модну империју 33 године све до средине 80-их година, кажу да су разочарани чињеницом да их продуцент и сценариста филма нису консултовани, али и зато што су представљени као „грубијани, незналице и без осећаја за свет око себе“.

У остварењу аустралијског редитеља Ал Пачино глуми Алда Гучија, Џереми Ајронс његовог брата Родолфа, а Адам Драјвер сестрића Мауриција, који је преузео и водио компанију све док га плаћени убица, ког је унајмила његова бивша супруга Патриција Ређани (Лејди Гага), није убио 1995. године.

Заснован на књизи The House of Gucci: A Sensational Story of Murder, Madness, Glamour and Greed, филм је, како кажу Гучијеви, увреда за заоставштину на којој је бренд изграђен.

Такође се не слажу са тиме како је представљена Ређанијева, за коју кажу да је представљена као жртва која покушава да преживи у корпоративној култури заснованој на мушком шовинизму.

Насупрот томе, наследници истичу да је модна кућа Гучи била инклузивна компанија док је била под директном контролом породице Гучи, пуних 70 година, као и да је током 80-их, када се одиграва радња филма, у врху компаније било неколико жена на руководећим местима.

„Породица Гучи живи тако што одаје почаст раду и напорима својих предака, чије сећање не заслужује да буде узнемиравано филмским спектаклом који је неистинит и који на лош начин представља протагонисте“, закључила је породица Гучи.  

број коментара 0 Пошаљи коментар