Читај ми!

Принцеза Марта од Норвешке: „Нациста се убио у мојој соби!"

Принцеза Марта Луиз, ћерка норвешког краља Харалда и краљице Соње, гостовала је недавно у једном подкасту, где је причала о својој осетљивости на паранормалне појаве.

Норвешка принцеза је причала о томе колико је била осетљива још у детињству, али да је своје способности препознала тек када је одрасла.

Када је била мала, краљевска породица је живела на имању Скаугум у Аскеру, недалеко од Осла. 

Присећајући се свог детињства, испричала је и необичну причу. 

„Привиђало ми се свашта кад сам била у својој соби. Била сам престрављена када сам спавала ноћу. Имала сам осећај гушења и томе слично. Тек у одраслој доби родитељи су ми рекли да је један нациста извршио самоубиство у мојој соби. Зато сам тамо имала ноћне море, сада то разумем", открила је принцеза.

Током Другог светског рата, немачки нацисти су живели на имању Скаугум. Међу њима је био и Јозеф Тербовен, нацистички званичник и Рајхскомесар Норвешке током немачке окупације. Са објавом предаје Немачке, Тербовен је извршио самоубиство 8. маја 1945. детонирајући 50 кг динамита у бункеру на имању Скаугум. Неколико других Немаца одузело је себи живот на имању истог дана, а један од њих је управо био у спаваћој соби принцезе Марте Луиз. 

Педесетогодишња принцеза најстарије је дете и једина ћерка норвешког краља Харалда V. Њен млађи брат Хoкон наследник је трона.

Марта Луиз се одрекла титуле краљевског височанства и ретко се прихвата таквих обавеза, иако је својевремено оптуживана у јавности да ту титулу ипак повремено користи у комерцијалне сврхе.

Недавно је рецимо одменила болесног брата у церемонијалним дужностима, током посете холандског краљевског пара Норвешкој.

Марта је била удата за писца Арија Бена, са којим има три ћерке и од кога се развела. Бен је преминуо пре две године. 

Њен живот је веома нетипичан за једног припадника краљевске породице и четвртог наследника круне. 

По професији је физиотерапеут, али је каријеру остварила у индустрији забаве, основавши  компанију која се бави екранизацијом норвешких бајки и народних прича. 

Због својих тврдњи да је видовита и да има комуникацију с анђелима често је изазивала контроверзе.

У норвешким медијима нарочито је критикована због љубавне везе са Американцем Дуреком Веретом, самозваним шаманом, са којим има школу алтернативне терапије.

петак, 19. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво