Читај ми!

Преминуо Маринко Роквић

Певач Маринко Роквић преминуо је у 68. години. Певач је недавно смештен у Клинички центар, а његово стање протеклих дана је било критично. Роквићева каријера трајала је више од 40 година.

Поводом смрти Маринка Роквића огласила се и његова породица која је саопштила да је познати певач преминуо од рака панкреаса.

„С великом тугом обавештавамо јавност да је наш вољени супруг, брат, отац и деда Маринко Роквић, преминуо јутрос након тешке борбе са канцером панкреаса. Породица у овом неизмерно тешком тренутку моли да поштујете њену приватност. Детаљи о датуму одржавања сахране биће накнадно објављени“, наводи се у саопштењу.

Рођен је 1954. године у Босанском Петровцу. По завршетку основне школе дошао је у Београд, у жељи да упише музичку школу. Међутим, сва места су била попуњена, осим на одсеку за кларинет, али се Маринко ипак одлучио за електротехничку школу и учланио се у културно-уметничко друштво „Никола Тесла“ у ком је певао.

Прву плочу снимио је 1974. године. Три године касније на фестивалу Илиџа стекао је популарност са песмом Момак весељак, а наредне је извео један од хитова који ће му обележити каријеру – Занела ме светла великога града.

Убрзо су дошли и хитови Снегови бели опет веју и Да волим другу не могу, која је достигла тираж од 600.000 примерака.

Роквић је током вишедеценијске каријере отпевао велики број песама, објавио 21 студијски албум и стекао статус једној од најбољих певача народне музике.

Скитница, Свађалице моја мала, Потражићу очи зеленије, Поломио ветар гране, Једина моја, Ти за љубав ниси рођена, Љубав стара срце пара, Три у једној, само су неки од великих хитова које је Роквић отпевао.

Четрдесет година каријере обележио је 2015. године концертом у Центру „Сава“. Добитник је многих признања, а 2019. године уручена му је награда за животно дело Савеза естрадно-музичких уметника Србије.

Његови синови, Никола и Марко, такође су популарни певачи народне и поп музике.

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво