Читај ми!

Ненад Ненадовић био је заштитно лице позоришта Бошко Буха

Српски позоришни, телевизијски и филмски глумац Ненад Ненадовић преминуо је у 57. години. Памтићемо га као малог плавокосог дечака у "Ваги за тачно мерење", тинејџера у "Причама из мајсторске радионице", зрелог глумца у "Белој лађи", водитеља "Фазона и фора". Памтиће га и генерације малишана из Позоришта "Бошко Буха". Његове колеге глумци изгубили су пријатеља, колегу, управника позоришта.

Позориште Бошко Буха - ту је Ненад Ненадовић провео 35 година и исто толико био, према речима колега који су се данас окупили, његово заштитно лице. Само је он могао да у првих пет месеци 2015. године одигра чак 77 представа и тако постави својеврстан рекорд.

„Одиграо је један величанствени репертоар, са свим људима, био је и управник. Оставио је огроман и неизбрисив траг на сцени", рекао је глумац Горан Јевтић.

Као десетогодишњак је одлучио да оде на аудицију у Драмски студио Радио Београда, где су његов таленат уочили глумац Драган Николић и редитељ Александар Ђорђевић. По завршетку факултета, одмах се запослио у Позоришту "Бошко Буха", за које је, брзо се испоставило, био рођен.

„Он је овом граду донео предивни дух и васпитавао је децу коју смо ми сретали по позоришним представама, по серијама", истакао је глумац Андрија Милошевић.

Водио је више од 1.000 дечјих емисија као што су Зоотека, Пет-шоу, Фазони и форе, Вага за тачно мерење... За свој рад добио је бројне награде. Српски позоришни, телевизијски и филмски глумац Ненад Ненадовић преминуо је у 57. години.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
15° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се