Читај ми!

Преминуо глумац Ненад Ненадовић

Српски позоришни, телевизијски и филмски глумац Ненад Ненадовић преминуо у 57. години, потврђено је Танјугу. Остаће упамћен по улогама у филму „Бошко Буха“, серијама „Вага за тачно мерење“, „Приче из мајсторске радионице“, „Бела лађа“.

Према писању домаћих медија, Ненад Ненадовић примљен је пре неколико дана у болницу због компликација изазваних ковидом 19. 

Српски уметник Ненад Ненадовић рођен је у Београду 20. октобра 1964. године. 

Са глумачким позивом сусрео се још као дечак, када је заиграо у Ваги за тачно мерење. Уследиле су улоге у серији Повратак отписаних, филму Бошко Буха.

Памте се његове улоге у серијама Приче из мајсторске радионице и Бела лађа.

Волео је и рад на телевизији па је радо био члан екипе Зоотеке, емисије Пет-шоу, Фазони и форе.

Након Академије, коју је завршио у класи Миње Дедића, постао је стални члан ансамбла Позоришта „Бошко Буха“, коме је остао веран до краја.

Бележио је рекорде по броју одиграних представа, а од детета глумца постао је педагог деце глумаца – водио је глумачку школу у којој је проналазио талентоване, будуће глумце. 

„Пo прoфeсиjи сaм jeдинaц, aли нисaм рaстao кao клaсичaн jeдинaц, jeр je у нaшoj кући стaлнo билo joш нeкoгa – свaкo кo je дoлaзиo у Бeoгрaд дa студирa биo je кoд нaс, пa je oдaтлe ишao дaљe. Taкo сaм нaучиo дa дeлим и нaвикao дa сe стaлнo с нeким дружим. Биo сaм jaкo нeмирнo дeтe, нa сaмoj грaници пристojнoсти“, навео је глумац у објави на сајту позоришта.

Добитник је више признања, али је посебно издвајао три „Бухине“ награде за представе Три мускетара и Принц – аркадна авантура

Иза себе је оставио супругу Снежану и ћерке Јану и Мину.    

Број коментара 14

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 19. март 2024.
3° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво