Читај ми!

Андреј Јосифовски награђен у Бриселу за портрет Мемедовића од флаша

Андреј Јосифовски Пијаниста освојио је награду за уметничко достигнуће године – Artistic Achievement Award 2020 за портрет Јована Мемедовића од 4.000 пластичних флаша.

На четвртој годишњој додели награда "Emerging Europe", одржаној 15. септембра у Бриселу одата су признања најбољим појединцима, предузећима и организацијама из целе Централне и Источне Европе.

У ужем избору је било више од 60 невладиних организација, предузећа и појединаца који су показали најбољу праксу, иновације и храброст у целом региону.

Глобална заједница је први пут изабрала победнике, подељене у пет категорија заснованих на циљевима одрживог развоја Уједињених нација (људи, планета, просперитет, партнерство, мир).

Гласало је више од 8.000 људи у свим категоријама. Награде је уручила Касија Мадера из Би-Би-Сија.

Награду у категорији „Људи – Уметнички пројекат“ добио је пројекат Save Our Home Андреја Јосифовског познатијег као Пијаниста.

Андреј је од 4.000 пластичних флаша направио портрет Јована Мемедовића. Ово је изузетно признање за сву његову преданост и његов активизам.

број коментара 4 Пошаљи коментар
(субота, 18. сеп 2021, 02:20) - anonymous [нерегистровани]

False

Posvecenost i aktivizam imaju dva razlicita znacenja.
Bravo za ovaj portret.

(субота, 18. сеп 2021, 01:59) - anonymous [нерегистровани]

Meni više liči

na Moku Slavnića, ali svakako čestitam umetniku.

(петак, 17. сеп 2021, 23:40) - Zoki [нерегистровани]

Bravo

Svaka cast majstore!
Pusti ove teoreticare koji vole samo da pricaju i svaka im sitnica smeta.
Samo napred.

(петак, 17. сеп 2021, 21:15) - anonymous [нерегистровани]

Pijanista

Ako je nagrada za "aktivizam" (jos jedna strana rec koju halapljivo prihvatamo umesto na pr. nase "posvecenost"), ali nije kriv pijanista sto se umetnost svela na vickastu dosetljivost na prvu loptu i naravno, obaveznu ideolosku podobnost koja se podrazumeva.