Читај ми!

Глумац Џон Чалис, популарни Бојси, поднео захтев за држављанство Србије

Британски глумац Џон Чалис који је тумачио улогу чувеног Бојсија у култној серији „Мућке“ званично је поднео захтев за пријем у држављанство Републике Србије, саопштио је данас заменик градоначелника Београда Горан Весић.

Захтев за држављанство који је Џон Чалис поднео у амбасади Србије у Лондону, већ се налази у Београду и када се заврше све процедуре Влада ће о њему гласати, објашњава Весић.

Весић је на свом налогу на Фејсбуку поделио и Чалисову фотографију на којој је његов црни „мерцедес“, на чијим таблицама пише Србија.

„Фотографија је настала прошле недеље испред Амбасаде Србије у Лондону. Пре тога је Џон Чалис званично поднео захтев за пријем у држављанство Републике Србије! У амбасади Србије г. Чалиса примила је амбасадорка Србије у Уједињеном краљевству Александра Јоксимовић“, написао је Весић.

Додао је да је имао част да у име Града Београда потпише препоруку Града Београда да Чалис постане српски држављанин и истакао да није било лако побројати на једној страници шта је он учинио на промоцији Србије и Београда посебно у Великој Британији где је веома познат и популаран.

Према његовим речима, председница Владе Србије Ана Брнабић подржала је идеју да Чалис постане српски држављанин.

Посебно је захвалио Србину који је одрастао и живи у Лондону Лазару Вуковићу „који је најзаслужнији зато што Бојси толико воли Београд и Србију“.

„Леп је осећај када знате да успешни и популарни људи као што је Џон Чалис желе да буду држављани Србије. Срећан сам, јер Бојси постаје и званично Београђанин. Становник нашег града суштински је постао када је снимио филм Бојси у Београду. Бојси добродошао кући!“, поручио је Весић.

број коментара 6 Пошаљи коментар
(четвртак, 26. авг 2021, 07:16) - Waldemar [нерегистровани]

menjamo

ne znam sto se Beograd topliko uzbudio..
covek je podneo zahtev za drzavljanina Srbije a ne Beograda a ako mu je vec toliko stalo evo mu moje "drzavljanstvo" staro 45 godina rado mu ga ustupam za njegovo drzavljanstvo Velike Britanije

(среда, 25. авг 2021, 17:25) - anonymous [нерегистровани]

Pocelo iseljavanje sa zapada

Jadan covek, mora da pobegne sa tog divljeg zapada... Samo mislim da bi trebala da se napravi selekcija - ne mozete svakom da date drzavljanstvo. Ranije je bilo prica kako su mnogo zasluzniji ljudi godinama cekali na nase drzavljanstvo.

(среда, 25. авг 2021, 14:33) - anonymous [нерегистровани]

bravo Bojsi

Bravo Bojsi

(среда, 25. авг 2021, 14:06) - Mario [нерегистровани]

Extra

Bilo bi kul kad bi jednom poveo Džejsona i Lidnharsta sa sobom xD

(среда, 25. авг 2021, 13:03) - Bakić [нерегистровани]

Dođi

U Rakovicu malo da živiš da osetiš čari Beograda i Srbije.

(среда, 25. авг 2021, 13:03) - Рауш [нерегистровани]

Бојси

Одлично за њега, а како би било да се подстакне имиграција расута по свету на исто ? Мислим да би Србија итекако профитирала далеко више . али у сваком случају добродошао брате Бојси.
Ипак, биће прави феномен ако британци промене мишљење и став о Србији и Србима због њега.