Читај ми!

Берлускони добио тринаесто унуче – ко су наследници медијског царства од четири милијарде евра

Бивши италијански премијер и медијски тајкун Силвио Берлускони недавно је постао деда тринаести пут, а ускоро ће добити и четрнаесто унуче, јер његова ћерка Барбара чека пето дете. Шта ће наследити трећа генерација Берлусконијевих?

Мали Емануеле Силвио добио је једно име по деди, а син је Луиђија Берлусконија, најмлађег сина вође Форца Италије и оснивача „Медијасета“.

Трећој генерацији Берлусконијевих у новембру ће се придружити и четрнаести наследник, јер лепа Барбара Берлускони (слика и прилика своје мајке Веронике Ларио), која већ има четири сина, тада треба да се породи.

Најстарија унука бившег премијера Италије, Лукреција, има 31 годину, а занимљиво је да међу најмлађим наследницима медијске империје која, према недавним проценама Форбса, вреди  четири милијарде евра, убедљиво воде дечаци –  девет према четири! 

Осим најновије принове, и 19-годишњи син Марине Берлускони такође носи дедино име.

Будућност царства које је изградио Берлускони у великој мери зависиће од „друге генерације“ – његове деце која имају различите улоге у породичном колективу. Тренутно Берлускони контролише 61 одсто холдинга „Фининвест“ који послује у телевизијском, радијском и биоскопском сектору у оквиру „Медијасета“ и у издаваштву са „Мондадоријем“. 

Остатак акција подељен је међу представницима друге генерације: ћерка Марина има осам одсто акција, председница је холдинга и шефица „Мондадорија“, док син Пјер Силвио држи такође осам одсто  и на челу је „Медијасета“. 

Преостало троје деце – Барбара, Елеонора и Луиђи заједно поседују 21 одсто компаније. У овом тренутку Луиђи и Барбара немају оперативне позиције у групи, они су акционари „Фининвеста“ и седе у управном одбору. 

Елеонора такође тренутно нема функцију у компанији. 

Раније је Барбару Берлускони именовао одбор фудбалског клуба Милан за потпредседницу и извршну директорку, али се тај њен ангажман завршио 2017. године, након продаје клуба кинеском предузетнику Јонгхонг Лију. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво