Читај ми!

Била је плесачица, због шпагета је почела да баца диск, а сада је олимпијска првакиња

Пре него што је постала олимпијска шампионка у бацању диска, Валери Алман је била плесачица, а о својој садашњој спортској дисциплини није ни размишљала све док није дошла судбинска вечера са пастом на менију.

Сањала је да буде плесачица и пропутовала је САД уздуж и попреко са ТВ емисијом So You Think You Can Dance.

У школи је тренер приметио да има грађу за атлетику, па је почела да тренира, али никако није могла да пронађе дисциплину за себе.

Све док једног дана екипа бацача у њеној школи није организовала традиционалну вечеру са пастом, на коју су позвани сви који би се испробали у тој дисциплини.

„Зачудо, храна ми је била подстицај“, каже Алманова. Када је први пут пробала да баци диск открила је да је врло слично плесу.

„Мислим да је бацање диска у ствари плес од неколико секунди који радиш стотинама пута. Али стварно мислим да је плес. То је поезија, баланс, грациозност и снага“, рекла је златна олимпијка, која је са трона скинула двоструку освајачицу и легенду те дисциплине Хрватицу Сандру Перковић.

Како је рекла медијима ове недеље, искуство плесања јој је много помогло.

„Постоји тај балетски покрет који ми је много помогао док сам почињала и због чега ми је ово постала страст. Веома је изазовно да задржите течне покрете кад вас удари адреналин“, истакла је Алманова.

број коментара 2 Пошаљи коментар
(уторак, 03. авг 2021, 10:21) - anonymous [нерегистровани]

Kvarc?

Žena je osvojila zlatnu medalju na olimpijadi, a čovek piše o veštačkom potamnjivanju kože. E, najbolja na svetu u jednoj sportskoj disciplini, pa i da je zelena.

(уторак, 03. авг 2021, 08:53) - anonymous [нерегистровани]

Kvarc

Izgleda da vise nema nijedne zene koja se ne kvarcuje pre nego sto se slika.