Читај ми!

Мира Бањац за РТС: Људи ме воле због једноставности

Након што је глумица Мира Бањац на СОФЕСТ-у добила награду за допринос филмској уметности, у Старом двору угостио ју је градоначелник Београда. „Не воле ме људи зато што сам нешто изузетно. Ако ме воле, то је зато што се препознајемо у том једноставном животу“, истиче прослављена уметница.

Цењена и вољена српска уметница Мира Бањац на Старом двору у Београду први пут је била, присећа се, пре скоро пола века. Сада је у велелепно здање „довела” Статуета слободе, награда коју за допринос филмској уметности додељује Филмски фестивал у Сопоту.

Градоначелник Београда Зоран Радојичић који је дочекао 91-годишњу глумицу истакао је да је признањем на СОФЕСТ-у Мири Бањац послата порука дубоког поштовања и захвалности. 

Привилегија и част је разговарати са Миром Бањац. За више од седам деценија рада, остварила је безброј улога, награда, сарадњи са глумцима и редитељима. 

За РТС говорила је о томе како је бити вољен онолико колико њу воли домаћа публика.

„Хвала Вам лепо. Не знам да ме толико волите, али знам да ми је добро са људима. Та хемија међу нама, то је резултат посла, они су приметили посао који ја радим, они су волели неке моје улоге које су личиле на њих“, објашњава глумица.

Многобројна признања која додељује жири, како каже, заправо су признања која уручује публика, што даје снагу да и даље ради.

„Ако мислите да ме – поред тога што ме цене – и воле, онда је то због моје једноставности”, каже велика глумица.

Људи ме воле због једноставности 

„Ја сам једноставан човек, не могу да кажем да ме људи воле зато што сам ја нешто изузетно. Ако ме воле, то је зато што се препознајемо у том једноставном животу. Оно што није једноставан живот то је мој посао – оно колико могу и знам, али живим заиста једноставно“, истакла је Мира Бањац.

Да није постала глумица бавила би се новинарством. „Маштала сам да бих као новинар могла да разговарам са великим светским људима до којих сам знала да никада нећу моћи да стигнем. Новинарство ми је било изазов јер су људи као и глумци радознали откривају судбине, време у којим се живи, навике“, наводи цењена глумица.

Мира је радо виђен гост у емисијама Радио-телевизије Србије, неко кога људи увек желе да виде и чују и када не глуми. Ипак, није сигурна када ће поново доћи.

„Све што сам рекла постоји негде записано, постоји у три-четири књиге које су о мени написане. А друго, године су такве да баш нисам за приказивање. Мени то није битно, али је битно за вас који ме сликате“, поручује глумица.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи