Читај ми!

Случај Бритни Спирс: Отац поп-звезде и даље је држи под контролом

Одлука суда о томе да се одбије захтев о укидању старатељства оца Бритни Спирс над певачицом, уследила је недељу дана након што је поп-звезда изнела драматично сведочење и окарактерисала старатељство оца као „насилни аранжман“.

Суд у Лос Анђелесу одбио је захтев да се оцу Бритни Спирс одузме старатељство над америчком поп-звездом.

Одлука је уследила недељу дана након што је Бритни Спирс (39) у емотивном говору затражила прекид „насилног аранжмана“.

А нови споразум је затражио адвокат певачице у новембру прошле године, у коме тражи да отац не буде више старатељ Бритни Спирс.

Адвокат Семјуел Ингем III рекао је да је разлог захтева то што се Бритни „плаши свог оца Џејмија Спирса“, о чему је говорила у јавности.

У новембру, судија суда у Лос Анђелесу Бренда Пени одбила је да мења првобитни споразум и навела да ће Џејми Спирс бити не само певачицин старатељ већ и сувласник њене имовине.

Говорећи на суду прошле недеље, Бритни је изјавила да жели да се оконча туторство њеног оца, који јој 13 година контролише живот и новац. „Само желим свој живот назад“, рекла је.

Додала је да је била принуђена да ради против своје воље и да користи контрацепцију, упркос жељи да роди.

Рекла је и да јој је било забрањено виђање са пријатељима и разговор са новинарима.

„Закони се морају мењати... Не осећам се као да могу да живим нормално“, истакла је певачица.

Стручњаци из области права рекли су за Гардијан да би у овом случају отац Бритни Спирс могао да има улогу која му није одузета још месецима па и годинама. Укидање те функције подразумева истражне радње и неколико рочишта...

Доскоро, отац певачице контролисао је како емотивни живот ћерке тако и њене финансије. Сада надгледа и њено пословање.

У септембру 2019. године суд је именовао Џоди Монтгомери да надгледа Бритни.

Она је на суду прошле недеље изјавила: „Мој отац, али и сви који су били умешани у ове радње и који су руководили мојим животом и делили ми казне, требало би да буду у затвору. Данас, док ово причам, осећам све то поново, чак и Џоди почиње некако да иде предалеко...“

У уторак, адвокати оца певачице затражили су од суда да истражи тврдње које је Бритни Спирс изнела у свом сведочењу прошле недеље. 

Захтевају од суда да испита „озбиљне наводе у вези са присилним радом, присилним лечењем и терапијом, неправилном медицинском негом и ограничењима личних права“.

Његови адвокати су такође написали да је Монтгомеријева „у потпуности задужена за свакодневну личну негу и лечење госпође Спирс“ и да нема никакве везе било са њеним браком или планирањем потомства.

Лорин Врајт, заступница Монтгомеријеве, објавила је као одговор: „Могу недвосмислено да кажем да Џоди Монтгомери подржава Бритни и залаже се за њено благостање. Иако она не контролише финансије певачице, одговорна је за њу, а ако Бритни жели да било који проблем буде изнесен на суд, госпођа Монтгомери је увек спремна и вољна за то.“

Следеће рочиште у овом предмету заказано је за 14. јул.

среда, 15. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара