Читај ми!

Шок фризуре „тужне принцезе“ од Монака

Принцеза Шарлен од Монака, супруга владара мале кнежевине на Медитерану, не престаје да шокира јавност својим екстравагантним фризурама, потпуно атипичним за припаднике европских племићких породица.

Монегашка владарска породица деценијама привлачи пажњу светске јавности, жељне интрига и гламура. Након што се холивудска звезда Грејс Кели 1956. удала за принца Ренијеа Трећег, одрекла филмске каријере и постала једна од ретких „принцеза из обичног народа“, папараци нису престајали да прате сваки њен корак, а потом и све што се дешава њеној деци, Алберту, Каролини и Стефани. Интересовање за њихов живот не јењава ни данас, а Албертова супруга сада им је дала и нови повод.

Након што се прошлог Божића појавила са кратком панкерском фризуром и полуобријане главе, 43-годишња Шарлен од Монака је моментално скренула пажњу својих пратилаца на друштвеним мрежама и медија. Коментари су били различити, од оних да таква фризура не приличи улози коју има супруга једног суверена, до подршке њеној храбрости да се буде своја и модерна, без обзира на друштвене конвенције. Наравно било је и оних који су промену фризуре тумачили брачним незадовољством и пркосом. 

И таман кад су се страсти стишале и коса мало порасла, довољно да се на прослави једног верског празника крајем јануара Шарлен појави са ултракратком боб фризуром, која је шармантно вирила испод беретке, док је, у друштву супруга и шестогодишњих близанаца, присуствовала свечаности – принцеза се поново одлучила на радикалан потез. 

Ошишала је косу дечачки кратко, са равним шишкама и подбријаним потиљком и отпутовала у Јужноафричку Републику да подржи кампању против лова на носороге и за заштиту дивљих животиња. 

Фотографије са тимом ловаца на ловокрадице објавила је на свом профилу на Инстаграму.

Коментари су и овог пута били слични. 

Бивша јужноафричка пливачица и олимпијска такмичарка удала се за Алберта 2011. године, после 11 година познанства и пет година заједничког живота, и тако наследила Грејс Кели у улози кнегиње од Монака. Рођена је као Шарлин Витсток у Булавају, у Родезији (данас Зимбабвеу), али се већ у раном детињству преселила с породицом у Јужноафричку Републику.

У јавности је позната и као „тужна принцеза“, јер јој је тешко измамити осмех, чак и за службена фотографисања. Снимљена је уплакана чак и на сопственом венчању, у јулу 2011. године. Неки медији су спекулисали да је пар дана уочи церемоније покушала да побегне, када је сазнала за треће ванбрачно дете свог будућег супруга и да ју је полиција зауставила на аеродрому у Ници, одузела јој пасош и вратила је у Монте Карло. Шарлен је те наводе демантовала као гнусне лажи. 

После три године брака родила је близанце, дечака Жака и девојчицу Габријелу, и углавном је посвећена хуманитарном раду.

Принц Алберт од Монака има двоје признате ванбрачне деце: 29-годишњу ћерку Џезмин Грејс из везе са америчком агенткињом за некретнине и сад већ пунолетног сина Александра са стјуардесом из Тогоа. Оба очинства признао је тек после судских тужби и генетских тестова. Деца имају право на презиме Грималди, али не и на наследство престола, јер према законима Кнежевине, на то имају право само деца рођена у легалном браку. 

Наследник престола је мали принц Жак, кога је родила Шарлен, иако је његова сестра близнакиња дошла на свет неколико минута пре њега.

Драстичну промену фризуре принцезе Шарлен медији сваки пут доведу у везу са брачним проблемима. Тако се претходна промена имиџа догодила пред Божић, баш у време када је на адресу кнежевске палате стигла још једна тужба против Алберта за доказивање очинства, овог пута из Бразила.

Најновији стајлинг пропраћен је сличним коментарима, а информације да је принцеза током пута у Јужноафричку Републику добила инфекцију дисајних путева и због тога остала у домовини, само су подгрејале гласине о брачног кризи. 

Иако најављена, Шарлен се ове године није појавила на традиционалној престижној трци Формуле 1 за Велику награду Монака.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 19. март 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво