Читај ми!

Преминуо Нед Бити, „најзаузетији глумац у Холивуду“

Глумац Нед Бити, својевремено назван „најзаузетијим глумцем у Холивуду“ са више од 160 филмских и телевизијских улога, преминуо је у 84. години.

„Нед је преминуо природном смрћу, окружен породицом и вољенима“, навела је његова менаџерка Дебора Милер за Си-Ен-Ен.

Бити је рођен у Кентакију, а још као дете глумио је у позоришним представама и певао у хоровима да заради џепарац.

После дугогодишње позоришне каријере, прву велику улогу на филму имао је у трилеру Ослобађање, у којем је глумио једног од четворице градских момака који одлазе за викенд на рафтинг, што се претвара у најгору ноћну мору.

За улогу у остварењу ТВ мрежа из 1976. године номинован је за Оскара за најбољу споредну улогу, а две године касније глумио је Отиса у блокбастеру Супермен.

Прозван је „најзаузетијим глумцем у Холивуду“, што најбоље илуструје огроман број улога (више од 160) на филму и телевизији.

Неке од најзначајнијих улога у каријери имао је у филмовима Сви председникови људи, Играчке, Истеривач ђавола 2, Руди, Обичан случај, Рат Чарлија Вотсона

Познат је и по улози Стенлија Боландера у серији Одељење за убиства, а позајмљивао је глас и анимираним ликовима у Причи о играчкама и Рангу.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво