Читај ми!

Адам Девенпорт се преселио у Србију, а како каже, можда постане и - Србин

Амерички глумац Адам Девенпорт, који је током пандемије коронавируса одлучио да промени адресу становања и да се пресели у Београд. У нашој престоници је већ више од осам месеци и ускоро почиње да снима филм „Персонални тренер“.

Члан је Греми асоцијације и једном годишње има право да предложи два музичара за улазак у Греми удружење. Ове године, одлучио је да међу њима буде популарна певачица са наших простора - Сенида. 

У септембру прошле године Девенпорт је у Србији био четири дана и то му је био први боравак у нашој земљи.

„Заљубио сам се у архитектуру, храну, људе... Био сам одушевљен тиме како култура опстаје упркос пандемији", рекао је, гостујући у Јутарњем програму, Адам Девенпорт.

Додаје да је спаковао два кофера, и без освртања - отишао из Њујорка и дошао у Београд, уз опаску да се, ако не успе - увек може вратити.

Певач, глумац и продуцент признаје да је изашао из „зоне комфора", да још није савладао српски језик, за који сматра да је тежак за учење и да је дошао у земљу у којој познаје тек неколико људи.

Сличне ситуације су му се дешавале у животу. Селио се често - из Чикага, у Лос Анђелес па у Њујорк...

„Толико смо слични у погледу наших заједничких особина, одушевљен сам овдашњим народом и свакога дана ме нешто науче", каже амерички глумац.

„Био сам на Голубачкој тврђави, волим историју, и стекао сам осећај о коренима овдашње културе. Посетио сам и Црну Гору, а возио са мсе и кроз Босну са неким пријатељима", испричао је Девенпорт.

Каже да га многи пријатељи из Америке прате на друштвеним мрежама и да су радознали када објави садржаје из Србије.

„Када са њима причам телефоном, говорим им о српској гостољубивости, о томе колико су људи овде великодушни. Види се разлика, тамо ако се изгубим, неће да разговарају а овде ће ме упутити, понудити помоћ, ако виде да сам странац и започеће разговор, питаће ме одакле сам... Јасно је да не изгледам као Србин, а можда ћу једног дана то и постати", каже глумац.

Када је реч о предлозима за Греми удружење, и Сениди, каже да њу - обожава и да је прва певачица са ових простора коју је чуо када је дошао. Био је у таксију када је чуо једну њену песму, и како каже, изненадила га је емоција у њеном гласу.

„Све то ми је било врло оригинално и изузетно свеже, допала ми се њена сарадња са Дином Мерлином и мислим да на свету нема неког сличног њој, тако да ми је било логично да је именујем за члана Греми академије", објаснио је Девенпорт.

За крај, глумац је најавио филм на коме ради у Србији. У филму тумачи личног тренера, а снимање највероватније почиње у септембру или октобру.

Такође, у сарадњи са „Контраст студиом" снима филм и серију који је назвао историјским пројектом у коме, како каже глуми „стварни лик".

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво