Читај ми!

У Кини не могу да престану да коментаришу развод Гејтсових

Развод Била и Мелинде Гејтс узбуркао је друштвене мреже и јавност у Кини, где је суоснивач „Мајкрософта" познат много више од било ког другог предузетника са Запада.

Кључне речи: „Бил Гејтс" и „развод" -  само до среде генерисале су више од 830 милиона прегледа и 66.000 постова расправа и коментарисања на кинеској платформи Weibo.

Овакви подаци показују да је премашен број од 91. милиона прегледа корисника који су се за брачна дешавања занимали онда када су се оснивач „Амазона" Џеф Безос и Макензи Скот развели -  2019. године. 

Корисници ове мреже су се врло заинтересовали за развод Била и Мелинде Гејтс, и за теме као што су питање поделе богатства, даљи рад „Мајкрософта" и функционисање њихове добротворне фондације.

Преко своје филантропске организације, пар је потрошио 69,2 милијарде долара на глобално здравље, ублажавање сиромаштва и друге иницијативе.

Бил Гејтс „вреди" око 187 милијарди долара, према Блумберг милијардер индексу, а пар се обавезао да ће већину свог богатства дати у добротворне сврхе.

„Ти и Мелинда дали сте огроман допринос људима широм света. Чак и ако се у будућем животу не држите за руке, надам се да ће ваша фондација и даље моћи да настави и помогне већем броју људи", написао је један корисник платформе Weibo, одговарајући на објаву о разводу.

Компанија „Мајкрософт", деценијама је градила добру атмосферу са Пекингом. Њени производи имају велико присуство у Кини, док неких производа других технолошких компанија са Запада уоште нема на тамошњем тржишту, преноси портал 9news.com.au.

петак, 26. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво