Читај ми!

Тачка на брачни живот, али не и на сарадњу - Бил и Мелинда Гејтс

Светом се шири још свежа вест о разводу Била и Мелинде Гејтс, који су одлуку о стављању тачке на брачни живот објавили на „Твитеру". Замолили су за приватност, а јавност се већ интересује како ће наставити да ради њихова заједничка добротворна фондација, али и колико ће коштати, без сумње, један од најскупљих развода икада.

Мелинда Гејтс (56) поднела је захтев за развод у округу Кинг у држави Вашингтон, преноси Си-Ен-Ен.

У објави на друштвеној мрежи Твитер, коју потписују Бил и Мелинда Гејтс, наводи се да је одлука о окончању брака - заједничка

Медији већ дају процене о томе колико би могао да кошта развод познатог пара, и истичу да ће бити сигурно један од најсложенијих и најскупљих.

Бил је четврти човек на планети на „Форбсовој" листи најбогатијих, и „тежак" је 137 милијарди долара. Богатство је почео да стиче са оснивањем компаније „Мајкрософт".

Породица Гејтс је замолила јавност да им у овим фазама живота пружи приватност, а Бил и Мелинда у објави о разводу нису износили детаље о финансијским питањима, иако је претпоставка је имају предбрачни уговор.

Упознавање у „Мајкрософту" 

Један од најутицајнијих парова на свету, упознао се управо у „Мајкрософту".

Мелинда је у компанији почела да ради 1987. године као менаџер продаје и врло брзо је напредовала.

Како преноси Гардијан, Мелинда је провела недеље и недеље размишљајући о томе да ли треба да се уда за Била, и правила је дугачке листе „за" и „против" тог брака.

Међутим, и њему је, после првог сусрета, доста времена требало да је запроси. Он је већ био милијардер када су се венчали 1994. године.

Имају троје деце Џенифер (25), Рорија (21) и Фиби (18). 

Током једног интервјуа, Бил Гејтс је истакао да његова породица редовно посећује цркву и да децу васпитавају да буду скромна.

„Васпитали смо децу на религиозан начин. Они посећују католичку цркву чији смо део Мелинда и ја", истакао је.

Мелинда је иначе раније описивала свој брак као изузетан изазов јер Бил ради 16 сати дневно.

Фондација и Мелиндин иметак 

Медији преносе да је она највећи власник пољопривредног земљишта у Америци, и да има велике улоге у капиталу ланца хотела „Фор сизонс" и у канадској железници.

Фондација „Бил и Мелинда Гејтс", са капиталом од око 50 милијарди долара, помаже образовање у ИТ сектору у САД, сиромашнима широм света да дођу до здравствене заштите и помоћи, а посебно је запажен напор који су Бил и Мелинда кроз Фондацију учинили борећи се за смањење смртности од маларије и других заразних болести. 

И када је избила пандемија коронавируса, Бил и Мелинда су се преко Фондације укључили у борбу против ковида 19 , укључујући напоре да се развију лекови и вакција.

Прошле године у марту, Бил је изашао из управног одбора „Мајкрософта" како би имао више времена да се посвети добротворном раду, и борби против климатских промена.

Равноправни партнери 

„Мелинда је мој равноправни партнер. Слични смо по томе што је и она оптимиста и што је занима наука, а иначе је боља са људима од мене", рекао је Бил за документарац под именом Декодирање мозга Била Гејтса.

Међутим, изгледа да су наступиле непремостиве разлике када је брачни живот у питању, па је пар решио да покрене развод, иако су навели да се то неће одразити на њихову сарадњу на другим пољима, укључујући и хуманитарни рад. 

Са листе светских милијардера, још се памти се развод Џефа Безоса, оснивача „Амазона" и Мекензи Скот, пре две године. Разводом је Мекензи добила акције компаније у вредности од 36 милијарди долара.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво