Читај ми!

Преминуо Жика Обретковић, живописна легенда београдских улица

Жика Обретковић, једна од урбаних легенди Београда, песник, улични свирач, забављач, увек у оделу са цветним мотивима и плетеном торбом преко рамена, преминуо је 23. априла у старачком дому, објавио је на "Фејсбуку" његов пријатељ Милорад Даца Стојаковић.

Последњих година Жика Обретковић је често могао да се види на углу Македонске и Нушићеве улице како певуши или разговара са пролазницима. Неретко би рецитовао необичне стихове о зеленој салати, "зеленици", док би песму прекидала мелодија његове фруле.

Жика Обретковић је увек, или скоро увек, био одевен у шарену мајицу и панталоне са цветним мотивима, по чему је био препознатљив.

Појављивао се и у емисији "Шодер листа", која је емитована на Трећем каналу Радио-телевизије Београд. Жика је у тој емисији био често специјални гост.

Обретковић је објавио и неколико књига песама, а једна од њих носи назив "У целини и целости", како се и звала његова рубрика у Минимаксовој радио-емисији "Туп-туп", а у којој је Жика, као стални гост, говорио вицеве "без везе".

Како је на Фејсбуку пренео његов пријатељ Милорад Даца Стојаковић, Живорад Жика Обретковић је преминуо 23. априла у старачком дому.

петак, 26. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво