Мис Папуе Нове Гвинеје одузета титула због непристојног плеса

Након што је на друштвеним мрежама објавила видео-снимак како игра, мис Папуе Нове Гвинеје остала је без титуле. Снимак објављен на „Тик-току“ привукао је велику пажњу и бројне коментаре, као и закључке да инцидент открива дубоко укорењену културу мизогиније у земљи.

Луси Маино, која је била и капитен женског фудбалског тима Папуе Нове Гвинеје, суочила се са интензивним узнемиравањем на мрежама након што је поделила видео-снимак у којем тверкује, јавља Гардијан.

Двадесетпетогодишња Луси демонстрирала је своје плесачко умеће на Тик-току, али је снимак убрзо преплавио све друштвене мреже корисника у земљи.

Иако су видео-снимци са поменутим начином плесања уобичајени на Тик-току, клип који је Луси објавила брзо је избрисан.

Према речима оних којима се објава није допала, узор попут најлепше жене у држави није требало да подели видео-снимак у којем плеше на овај начин.

Видео-снимак је преузет са њеног приватног налога и подељен на платформама друштвених мрежа, као и на Јутјубу, што је омогућило хиљадама људи да искажу мишљења.

Након бројних реакција на снимак, Луси је „ослобођена“ својих дужности мис Папуе Нове Гвинеје.

„Наша основна сврха је оснаживање жена. Ми смо јединствена платформа за такмичење у лепоти која промовише културно наслеђе и традиционалне вредности кроз туризам о нашој земљи и људима. Промовишемо самопоуздање, интегритет и рад у заједници са паралелним фокусом на образовање“, наводи се у саопштењу одбора организације "Miss Pacific Islands Pageant PNG".

Мушкарцу бисмо се смејали 

Друга бивша мис Папуе Нове Гвинеје, која није желела да буде именована, рекла је да је инцидент показао дубоко укорењену мизогинију у земљи.

„Сигурна сам бисмо се сви у случају да јавна личност мушког пола објави снимак на Тик-току, смејали или чак га похвалили“, рекла је некадашња мис.

Луси Маино добила је фудбалску стипендију која јој је омогућила да стекне диплому из пословне администрације на Универзитету на Хавајима. У тиму који је играо за Папуу Нову Гвинеју на Пацифичким играма 2019. године, освојила је две златне медаље.

Исте године, проглашена је за најлепшу жену Папуе Нове Гвинеје. Улога мис укључује задатке попут оних какве би имао амбасадор културе и борац за права жена.

Додатних годину дана са круном најлепше у земљи добила је због пандемије коронавируса.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво