Читај ми!

Биковић: Сада коначно могу да се оженим Рускињом из љубави

После седам година активног учешћа у културном животу Русије и снимања филмова у тој држави, указом председника Владимира Путина, Милош Биковић добио је руско држављанство. Познати глумац истиче да има две домовине и да ће наставити да зближава два народа, а шали се и да сада коначно, ако се ожени Рускињом, може да каже да је то урадио из љубави.

„Откако сам отишао у Русију, осећам се као део тог друштва. Као код куће, у својој Србији. Ово је за мене додатна потврда и част. Сад је само све то озваничено. Већ седам година тамо живим и стварам", каже познати глумац.

Сад је сигурно, додаје, да ако се ожени Рускињом – то ће сигурно бити из љубави.

О томе како се тако добро уклопио у руско друштво, Биковић на првом месту истиче саме Русе.

„То највише говори о њима и колико они поштују културу и делатнике културе. У време када сви затварају границе и када се људи додатно отуђују, они чине један овакав гест и то је једно додатно зближавање два народа“, објашњава глумац.

Слаже се и са констатацијом да сада има две домовине.

Српска култура је нешто што га је формирало и нешто што промовише и труди се да прослави где год може.

„Пошто сам већ неко време део и руске културе, могу слободно да кажем да је све то део једног кода, да су нам вредности исте. Словенско порекло, историја, доминантно православно-хришћански систем вредности. Снажан исламски фактор, где и у једној и другој држави имамо нашу браћу, суграђане муслимане, који чине важан део у формирању културног живота“, истиче Биковић.

Упркос томе што је Русија највећа земља на свету, многи Руси знају за Србију и сви гаје симпатије и позитивно мишљење о Србима.

Биковић такође кроз Привредну комору Србије покушава да помогне даљем развоју филмске индустрије.

„Са партнерима из Италије правимо анимациони студио, који је први те врсте на Балкану. Трудићу се да дам предлоге и свој допринос прављењу платформе која би допринела систематизацији платформе у Србији. Ми као наследници југословенске кинематографије имамо огромно искуство, али српска кинематографија мора да живи у новом свету и другачијој реалности и због тога морамо да нађемо модус операнди“, каже познати глумац.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 19. март 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво