Читај ми!

Уз рузмарин, лампионе и омиљене песме, Новосађани се опростили од Ђорђа Балашевића

Неколико хиљада Новосађана окупило се вечерас како би се опростило од свог суграђанина, чувеног кантаутора Ђорђа Балашевића, а програм под називом „Ноћ када је Ђоле препливао Дунав“ одржан је на Kеју жртава рације.

Програм је отпочео пројекцијом лика Ђорђа Балашевића на зидине Петроварадинске тврђаве, а потом је пуштена песма Регрутеска.

Програм посвећен Балашевићу грађани су пратили са Kеја жртава рације, али и са Варадинског моста, док су Дунавом између Kеја и Петроварадина пловили осветљени чамци.

Дуж целог Кеја биле су посуте беле руже и рузмарин и мада је било предвиђено да се програм прати само са Кеја жртава рације, који је био затворен за саобраћај, све околне улице су биле препуне Новосађана који су дошли да одају последњи поздрав Панонском Морнару.

У оквиру програма „Ноћ када је Ђоле препливао Дунав“ наступио је хор и оркестар Српског народног позоришта и „Новосадски добошари“, а све време су пуштани снимци или уживо извођене песме једног од најпопуларнијих и највољенијих кантаутора с простора бивше Југославије.

Ђорђе Балашевић преминуо је 19. фебруара у 67. години, а сахрањен је у недељу на Градском гробљу у Новом Саду.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
23° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара