Читај ми!

"Ноћ када је Ђоле препливао Дунав", опроштај у складу са жељама породице

Новосађани се, као и цео регион, опраштају од Ђорђа Балашевића који је преминуо од последица ковида 19. Вечерас у 19 часова у Новом Саду, биће одржана можда и највећа манифестација у част Ђорђа Балашевића, на Кеју жртава рације, која ће трајати до 21 сат.

Током претходна три дана, колико се Нови Сад опрашта од Ђорђа Балашевића, ово ће бити највећи догађај назван „Ноћ када је Ђоле препливао Дунав".

Од синоћ и од јутрос Новосађани могу да виде билборде и лед панеле на аутобуским стајалиштима са цитатима из Ђолетових песама.

Уз примену свих противепидемијских мера, Новосађани су позвани да се придруже и опросте од свог суграђанина.

„Грађани су се јавили са идејом да се направи догађај, а у разговору са породицом Балашевић, добио сам потврду да прихватају све што је спонтано, није насилно и предимензионирано. Град ће логистички помоћи организацију догађаја, уз поштовање епидемиолошких мера", рекао је градоначелник Новог Сада, Милош Вучевић.

Истиче да очекује један леп догађај, и да ће бити присутан "са речне стране", на реци.

Сахрана је била интимна, без помпе и комеморације, по жељи породице. Ђорђе Балашевић је истицао да не жели ни улицу ни мост, а да ли град размишља о томе?

„Најважније је да поштујемо интиму породице и разумемо да су они на највећем губитку. Све нас је погодила бура емоција, сви смо слушали и одрастали уз те Ђолетове песме, смејали се његовим вицевима, читали његове књиге. Морамо поштовати породицу Балашевић и њихове жеље, а све што је до сада организовано, град је организовао у складу са жељама породице Балашевић. Разговараћемо о томе да Ђорђе Балашевић заслужује репрезентативно место у граду Новом Саду", истакао је Милош Вучевић, градоначелник Новог Сада.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво