Читај ми!

Преминуо глумац Тихомир Арсић

Познати позоришни, филмски и телевизијски глумац Тихомир Тика Арсић преминуо је данас у 64. години после дуге и тешке болести.

Иза Тихомира Арсића су остале бројне позоришне и филмске улоге, а од 1984. године био је стални члан Народног позоришта у Београду.

Публика ће га памтити по улогама у филмовима Дечко који обећава, Велики транспорт, Игмански марш, Пејзажи у магли и другима, док га је телевизијска публика недавно гледала у улози фудбалског менаџера Барона у популарној серији Убице мог оца и у серији Ургентни центар.

Народно позориште у Београду опростило се од свог члана глумца Тихомира Арсића наводећи да је увек био верансвом театру.

У саопштењу које је достављено медијима национални театар подсећа да је Арсић скренуо пажњу на себе 1981. године када је у Народном позоришту одиграо улогу Ромеа у Шекспировој драми -Ромео и Јулија, а у режији Стеве Жигона.

"Од 1984. године постао је стални члан глумачког ансамбла. Увек је био веран свом позоришту, које је неизмерно волео и у коме је одиграо више значајних улога у класичним и савременим комадима.Свакако најважнија позоришна улога, за коју је и сам говорио да му је најдража и најбоља коју је одиграо је Рогожин у Идиоту Фјодора Михајловича Достојевског, у режији Стеве Жигона", наводи се у саопштењу.

За маестрално тумачење Рогожина, колекцији бројих признања које је добио током каријере, Арсић је придружио и две најзначајније награде које је освојио управо улогом "Златног витеза" у Москви и Награду "Раша Плаовић" за најбоље глумачко остварење.

Када је реч о Арсићевом ангажману у Народном позоришту, свакако се издваја и наступ у култној представи "Солунци говоре" по тексту Антонија Ðурића и у режији Цисане Мурусидзе.

Арсића ће публика памтити и по монодрами Тако је говорио Броз, са којом је почетком деведесетих година прошлог века наступао широм некадашње Југославије одигравши је више од 300 пута.

Веома запажене улоге одиграо је и на филму и телевизији.

Дебитовао је у филму Синови Славољуба Стефановића Равасија 1975. године, а затим су уследили упечатљиве улоге у филмовима Дечко који обећава, Игмански марш , Велики транспорт , Пејзажи у магли, Лагер Ниш, Балкан експрес, Бој на Косову...

За собом оставио ћерке Милицу, Ленку и Веру, сина Арсенија и унуку Ноу.

Комеморација Тихомиру Арсићу биће одржана када се за то стекну епидемиолошки услови.Глумац Бранислав Лечић присетио се данас заједничког рада са Тихомиром Арсићем на филму Игмански марш наводећи да је то била заиста велика и сјајна екипа.

Каже да њихо двојица нису били често у прилици да сарађују.

"Наше каријере нису се толико укрштале, имали смо различите пројекте, Арсић се бавио неким другим пословима наше бранше, али смо давно снимали заједнички филм Игмански марш, беше то заиста велика и сјајна екипа", подсетио се глумац.

Како је навео, коначни одлазак у медијима највише видљив када нас напусте познате личности, "као што је случај и са мојим колегом Тиком Арсићем".

На друштвеним мрежама колеге се опраштају од Тике Арсића, а између осталих огласила се на Инстаграму његова некадашња ученица, глумица Тијана Чуровић, позната по улогама у серијама "Мој рођак са села" и "Јунаци нашег доба", која је поставила слике са Тихомиром Арсићем из знатно млађих дана и само записала: "Нека друга времена... Хвала професоре!".

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво