Читај ми!

Елен Пејџ објавила да је трансродна особа и променила име у Елиот

Глумац Елиот Пејџ, најпознатији по улогама у филмовима „Џуно“ и „Почетак“, као и у серији „Амбрела академија“, најавио је у дугој објави на Твитеру да мења име и да је трансродан.

У изјави коју је објављена на Твитеру на налогу који носи име Елиот Пејџ стоји: „Хоћу да поделим са вама да сам транс, моје име је Елиот и мушко сам. Имам много среће што сам у ситуацији да ово пишем и срећан сам што сам овде и што сам стигао довде у свом животу“.

„Бескрајно сам захвалан свим невероватним људима који су ме подржали на овом путу. Не могу вам описати колико је ослобађајуће то што се довољно волим да будем то што стварно јесам“, додаје Елиот.

После ове објаве, глумац је променио име на свом налогу на Твитеру и убрзо је био преплављен подршком како од хиљада обожавалаца, тако и од својих колега, између осталих и Мие Фароу и Патрише Аркет.

Тридесеттрогодишњи Пејџ изјавио је да је „срећан, али да је та срећа крхка“. „Упркос томе колико сам привилегован и срећан што сам овде, осећам велики страх“, напомиње.

„Плашим се неприкладних питања, мржње, неукусних шала, као и насиља. Да се разумемо, не желим да покварим овај срећан тренутак, али шири контекст постоји. Статистике о животу транс људи су застрашујуће; дискриминација са којом се свакодневно суочавамо је окрутна и свеприсутна, а често има ужасавајуће исходе“, наглашава Елиот.

Обративши се трансродној заједници, Пејџ је изјавио да ће „дати све од себе да овај свет учини бољим местом. Волим што сам транс“.

Пејџ, који је често у прошлости говорио о проблемима са којима се суочавају припадници ЛГБТ заједнице, завршио је писмо поздравом „Волим вас, Елиот“. Његова супруга, кореографкиња Ема Портнер, изјаву је прокоментарисала са „Много те волим, Елиоте“.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво