Читај ми!

Бора Ђорђевић за РТС: Миша ми је био као брат, не могу да се помирим да га више нема

Србија је изгубила дивног човека, а ја рођеног брата. Не могу да се помирим да га више нема и не знам како ћемо даље, искрено је о губитку Мише Алексића за РТС говорио фронтмен „Рибље чорбе“ Борисав Бора Ђорђевић.

„Ја у ствари не могу да се помирим да Мише више нема и верујем да, кад прође ова пошаст и дођем у Београд, он бити тамо. Не могу да замислим да неко други буде на бини са моје леве стране и да певамо загрљени Остаћу слободан. То ми не иде у главу. С тим не могу да се помирим“, каже Бора Ђорђевић о губитку Мише Алексића, који је у недељу у Београду преминуо од последица коронавируса.

Цела Србија је, како каже, изгубила великог човека и музичара. Он је, с друге стране, изгубио брата.

„Иако је више пута проглашаван за најбољег басисту, не могу о њему да говорим само као о, без сумње, врсном музичару. Србија је изгубила дивног човека, а ја рођеног брата. Немам биолошког брата, али је Миша то био. Не знам како ћемо даље“, искрен је фронтмен „Рибље чорбе“.

Једно од Мишиних задужења било и састављање сет-листа за концерте, а размишљајући о томе која му је песма била најдража, Бора каже да је то можда била његова Остаћу слободан.

„Проглашен је и за композитора године када је изашао Амстердам, који је био његов најзначајнији хит. Био је човек задатка. Кад му дам текст, знам да ће направити одличну песму. Спремали смо и сада нови албум и Миша је добио један текст и поново је направио одличну песму“, истакао је Бора Ђорђевић.

На речи да је „Бора срце бенда, а Миша душа“, певач „Рибље чорбе“ додао је да су односи у бенду увек били фантастични и да никада није било свађа или проблема.

„Миша и ја се нисмо лоше погледали, а камоли рекли једну ружну реч један другоме. Четрдесет две године је то тако трајало и ја стварно не могу да замислим ишта без њега“, закључио је Бора Ђорђевић.

Ово је подмукао непријатељ, Мишу је угасио за две недеље

Током интервјуа фронтмен „Рибље чорбе“ осврнуо се и на пандемију ковида 19 и позвао људе да се чувају и носе маске.

„Морам да нагласим једну ствар: Миша се чувао, носио маску. Пазио се. Молим вас у његово, своје и име целог бенда да се чувате. Носите маске. Перите руке. Овај непријатељ који се зове коронавирус је зао и подмукао и Мишу је угасио за две недеље“, апелује Бора Ђорђевић.

(Разговор Владимира Банића са Бором Ђорђевићем емитујемо у емисији Око магазин у уторак, 1. децембра, у 18.25)

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво