Читај ми!

Без тебе неке ствари не вреди свирати – пријатељи и колеге се опраштају од Мише Алексића

Колеге уметници се опраштају преко друштвених мрежа од управо преминулог музичара, басисте Мирослава Мише Алексића. Очајни због губитка Мише, чланови „Рибље чорбе“ кажу да не могу да замисле свирку без њега, а бивши члан бенда Момчило Бајагић Бајага, изјавио је да се осећа ужасно, јер му је преминуо колега и кум.

„Драги пријатељи, јутрос нас је напустио наш брат Миша Алексић. И он и лекари из КБЦ Бежанијска Коса су се борили до краја. На несрећу догодило се најгоре. Миша је један од оснивача Рибље Чорбе и бенду је посветио цео живот. Шоми брате, нека ти је лака црна земља. Очајни: Бора, Вицко, Џинџер, Никола, Јоца, Бане, Мишкец, Ивке, Иса, Јаићи...", пише у званичном саопштењу „Рибље чорбе“.

Момчило Бајагић Бајага рекао је да још не може да поверује да му је умро један од најбољих пријатеља. 

„Умро ми је пријатељ, сазнао сам пре минут. Ужасно ми је зато што ми је умро један од најбољих пријатеља, то је све што могу да кажем“, био је кратак видно потресен Бајага, преносе медији.

На свом званичном Инстаграм профилу група Бајага и Инструктори је недавно пре овог фаталног исхода написала речи подршке: „Многе си ствари до сада са успехом прошао, па сам сигуран и верујем да ћеш и ово зло да победиш, и чим оздравиш, чекамо те на Ташу на проби.“

„Знаш да има неких ствари које без тебе не вреди свирати. Воле те Бајага и екипа!“, поручили су Миши Алексићу, који је данас изгубио битку са коронавирусом у болници на Бежанији.

Алексић је недавно са својом групом „Рибља чорба“ крајем октобра освојио награду за најбољи бенд 2019. године од стране Удружења музичара рок, џез и забавне музике Србије, чији је био и председник Управног одбора.

Управо се емотивним речима и Удружење музичара џез, забавне и рок музике Србије на Фејсбук страници опростило од великог музичара:

„Са великим болом и тугом вас обавештавамо да је наш истакнути члан, музичар и музички писац, Миша Алексић ноћас преминуо од последица ковида-19. Његов превремени одлазак представља велики губитак за нашу музичку породицу. Наше најдубље поштовање, подршку и саучешће указујемо његовој породици, пријатељима и сарадницима“, поручили су из тог удружења.

Била нам је част 

Дејан Цукић се такође на Фејсбуку опростио од Мише: „Тражим речи, али не иде... Како се опростити од некога кога познајеш читав пунолетни живот? Збогом Мишо, почивај у миру.“

Рок састав „Ју група“, која данас обележава 50 година каријере, баш на датум 29. новембар, али сада то њима више није срећан дан, што су и написали на својој Фејсбук страници.

„Нажалост, на данашње славље бачена је сенка тужном вешћу да је преминуо велики пријатељ и колега Миша Алексић. Драги Мишо, била је част живети Р'Н'Р са тобом!“, написали су из „Ју групе“.

Познати рок новинар, публициста, писац, музички критичар и ПР менаџер Иван Ивачковић такође се огласио на овој друштвеној мрежи: „Збогом, драги Мишо. Хвала ти за музику и четрдесет година пријатељства без иједне једине мрље. Сузе саме иду.“

„Ух, оде Миша Алексић, прерано. Памтим га из студија кад је мој тата продуцирао 'Рибљу Чорбу', био је увек фин и страшно љубазан. Почивај у миру, Мишо, и свирај горе нешто лепо“, написала је на друштвеним мрежама Кристина Ковач.

број коментара 3 Пошаљи коментар
(недеља, 29. нов 2020, 22:04) - Janis [нерегистровани]

Duga

Odrastala sam i starim uz zvuke tvog benda.Pocivaj u miru i neka andjeli budu sa tobom.Veliki gubitak za nas koji smo voleli zvuk tvog basa.Vecna ti slava i HVALA.

(недеља, 29. нов 2020, 18:38) - miroslav [нерегистровани]

gospodin

tuga velika, nezadrživa, neopisiva
a znao sam ga samo preko slušanja njegove i moje i naše muzike
preminuo je najveći gospodin rok muzike na našim prostorima

(недеља, 29. нов 2020, 17:01) - anonymous [нерегистровани]

Imao sam

"vezu," u "Ribljoj Corbi," preko " glavnog," pa sam zahvaljuci tome imao privilegije i prisustvovao nastanku prva dva albuma grupe,tako da od postanka iste imam sve njih kao dobre drugare. Misa se sada pridruzio Rajku,pa imaju pocetak " novog," benda solo gitara i bas.