Читај ми!

Кејт Винслет оборила рекорд Тома Круза у роњењу на дах

Током снимања „Аватара 2“, Кејт Винслет је успела да сними сцену под водом и задржи дах седам минута и обори рекорд који је држао Том Круз у филму „Немогућа мисија: Oтпадничка нација“.

На снимању наставка филма Аватар Џејмса Камеруна, Кејт Винслет је снимала сцену под водом дуже од седам минута и тако потукла рекорд Тома Круза који је у понводној сцени за пети наставак Немогуће мисије издржао шест минута.

Друштвене мреже и медији су преправљени фотографијама Кејт Винслет уроњене у базен са теговима око ногу како снима сцену за предстојећи наставак Аватара. Винслет се није појавила у првом филму, а на основу објављених фотографија, изгледа да тумачи неку врсту морског бића са крилима. Снимање Аватара 2 захтевало је да већи део екипе буду стручњаци за подводна снимања, а Кејт је такође имала опсежне припреме за улогу.

„Морала сам да научим да роним како бих одиграла ту улогу у Аватару и то је било просто невероватно“, навела је позната глумица у интервјуу за Холивуд репортер.

По ономе што се сазнало о детаљима заплета, Аватар 2 наставља причу о Џејку Салију (Семјуел Вортингтон) и Нејтри (Зои Салдана) који путују преко Пандориних океана и суочавају се лицем у лице са кланом Меткајина који живи под морем, где упознају На'ви која се зове Ронал коју тумачи Кејт Винслет.

Глумица је поделила још неке детаље са снимања подводне сцене и како је успела да савлада страх и успешно је сними. „Ходала сам по дну базена. То треба да буде секвенца једне велике церемоније у којој машем тим огромним крилима. Било је прилично застрашујуће. Ствар је у томе што када седам минута можете да задржите дах, престанете да се плашите. Заправо, чудно, успела сам да се ослоним на сопствену способност да тако дуго задржавам дах. Некако, уопште се нисам плашила“, објашњава Кејт.

У Немогућој мисији: Oтпадничка нација Том Круз је требало да задржи дах више од шест минута. За ову вратоломију Круза су припремали и тренирали професионални рониоци и војни специјалци који су га научили триковима како да што дуже задржи дах.

Без обзира на разлоге због којих су обоје глумца морали тако дуго да задрже дах, оба ова подвига су импресивна и указују на невероватну посвећеност своме позиву коју су показали њих двоје.

Кејт Винслет и Џејмс Камерун се на снимању Аватара 2 срећу после више од 20 година колико је протекло од Титаника. Дуго очекивани наставак Аватара требало би да се појави крајем 2022. године, пуних 13 година после првог филма. На основу досадашњих информација, јасно је да Камерун захтева потпуну посвећеност глумаца, а Кејт Винслет је очигледно спремна да испуни његова очекивања.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво