Читај ми!

Кина 2020. године има 60 милијардера млађих од 40 година

Док се цео свет бори са најгором економском кризом у последњих неколико деценија, кинески милијардери млађи од 40 година ове године су стекли рекордно заједничко богатство веће од 223 милијарде долара, наводи се у најновијим подацима листе кинеских богаташа „Хурун рич лист“.

Кина је у 2020. години имала 60 милијардера који су млађи од 40 година, показују подаци „Хуруна“, које преноси америчка телевизија Си-Ен-Би-Си.

Ове године бележи се значајан раст деоница у области технологије, што је многима отворило пут за раст богатства усред пандемије коронавируса.

Тиме се укупан број кинеских милијардера повећао на 878, са укупним богатством већим од четири хиљаде милијарди долара. Пре десет година Кина је имала 189 милијардера.

„Свет никада није видео оволико богатство које је створено у само једној години. Кинески предузетници су прошли много боље него што се очекивало. Упркос пандемији, успели су да достикну рекордан ниво“, наглашава Руперт Хјуџверт, председник „Хурун рипорта“.

На врху листе налази се 39-годишња Хуијан Јанг која се сматра најбогатијом женом у Азији са богатством од 33,1 милијарду долара, а налази се на шестом месту по богатству међу кинеским милијардерима.

Она је већински деоничар „Кантри гардена“, компаније за развој некретнина коју је основао њен отац 1992. године, преноси америчка телевизија.

На другом месту листе милијардера млађих од 40 година је 27-годишња Зетијан Занг и њен супруг Кијангдог Лију, власници компаније за онлајн куповину, JD.com, са богатством од 27 милијарди долара. Иначе, она је и главна модна саветница компаније, а држи и рекорд најмлађе милијардерке у Кини, јер се на листи појавила већ у 24. години.

На листи су се нашли и 34-годишњи Хао Јан, председник грађевинске компаније „Пацифик констракшн груп“ који је нагомилао 21,3 милијарде долара, суоснивач и власник компаније „Бајд денс“ Јиминг Занг са богатством од 16,2 милијарди долара.

број коментара 0 Пошаљи коментар